Skoči do osrednje vsebine

Kreativnost je ustvarjanje pomena na osnovi sinteze


Kreativnost je ustvarjanje pomena na osnovi sinteze. (Creativity is the production of meaning by synthesis. Alex Faickney Osborn)

Na Fakulteti za družbene vede gostoval prof. dr. Michael Bošnjak, profesor metodologije psihološkega raziskovanja na Univerzi v Trieru (Nemčija). V zadnih letih se ukvarja predvsem z metodami sinteze raziskovalnih rezultatov kot najvišje stopnje ustvarjanja znanja. Študentom in študentkam interdisciplinarnih doktorskih programov Statistika ter Humanistika in družboslovje ter drugi zainteresirani javnosti je v okviru dveh predavanj predstavil hierarhijo tipov znanstvenih študij glede na zanesljivost raziskovalnih rezultatov, nato pa tudi tehnike sistematičnega pregleda literature in študij (predavanje Systematic Reviews and Meta-Analysis na programu Humanistika in družboslovje, 12. 4. 2023) ter tehnike kvantitativne meta-analize (predavanje Meta-Analysis with R: First steps na programu Statistika, 13. 3. 2023).

kreativnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raziskovalna področja prof. Bošnjaka poleg metodologije sintez znanstvenih rezultatov vključujejo tudi anketno metodologijo, odprto znanost in statistične metode na področju velikih podatkov. S Fakulteto za družbene vede, predvsem s Centrom za družboslovno informatiko, sodeluje že vrsto let, na doktorskem študiju pa sodeluje kot somentor in član komisij za spremljanje doktorskih študentov in študentk. Med obiskom na FDV je bila opravljena razprava o možnostih nadaljnjega sodelovanja na področju znanstvenih publikacij in mednarodnih izmenjav.

Več o prof. Bošnjaku si lahko preberete na povezavi.Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. april 2023 | v kategoriji: Dogodek