Izšel je zbornik 'Diaspora Networks in International Business: Perspectives for Understanding and Managing Diaspora Business and Resources'


Pri založbi Springer International Publishing je izšel zbornik 'Diaspora Networks in International Business: Perspectives for Understanding and Managing Diaspora Business and Resources'. Zbornik sta uredili Maria Elo in Indianna Minto-Coy, v njem pa avtorji z različnih področij naslavljajo značilnosti, omrežja, vire in aktivnosti diaspor v mednarodnem poslovanju in podjetništvu. Monografija vsebuje pregled konceptov, povezanih z diasporami, ter naslavlja tako pozitivne kot negativne družbene in ekonomske učinke diaspor. Avtorji v monografiji podajo tudi (empirično) oceno managementa virov diaspore ter povezanih politik v razvijajočih se, tranzicijskih in razvitih državah.

Poglavje v zborniku je prispevala tudi Iris Koleša s Centra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede. To je poglavje 'Emigrants from the Western Balkans: The Region’s Money Sacks?' (slo. Izseljenci z Zahodnega Balkana: žaklji denarja za regijo?), v katerem avtorica pripravi pregled obstoječih študij in statistik izseljevanja z Zahodnega Balkana ter oriše ekonomske učinke izseljevanja na regijo. 

Vse informacije o monografiji najdete tukaj.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. oktober 2018 | v kategoriji: Publikacija, Aktualno