Izobraževalni videi na temo spolnih zlorab otrok na internetu


Spletno_oko_videiPrijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet), ki deluje v okviru Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko, je pripravila štiri izobraževalne videe na temo spolnih zlorab otrok na internetu. Videi pokrivajo tematiko spletnega groomingasekstingaposnetkov spolnih zlorab otrok na internetu in izsiljevanja z intimnimi posnetki. Dostopni so na spletni strani projekta, tam je na voljo tudi vsebinsko povezan lansko leto izdan priročnik E- zlorabe otrok in mladostnikov.

Namen izobraževalnih posnetkov je predstaviti značilnosti posameznih oblik zlorab, v kakšnih okoliščinah se zgodijo, pojasniti zakonodajno ureditev na tem področju in predstaviti smernice za ukrepanje. Še posebej so namenjeni staršem ter zaposlenim v šolah in centrih za socialno delo.

Projekt Center za varnejši internet izvajajo UL FDV CDI, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS, financirata pa ga Agencija INEA pri Evropski komisiji (prek Instrumenta za povezovanje Evrope) in Ministrstvo za javno upravo. Vodja projekta Center za varnejši internet pri UL FDV CDI je dr. Vasja Vehovar.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. avgust 2018 | v kategoriji: Obvestila, Raziskave