Gostujoče predavanje prof. Franka Schimmelfenniga iz ETH Zürich, Švica


Frank SchimmelfennigV petek, 7. decembra 2018 so v okviru projekta Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani organizirali prvo gostujoče letno predavanje o evropskih integracijskih procesih. Namen letnih gostujočih predavanj je spodbujanje visokokakovostnih raziskav in poučevanja evropskih študij na univerzitetni ravni v Sloveniji. V tednu univerze so v okviru projekta gostili akademike ali strokovnjake z visoko ravnjo ekspertnega znanja in poznavanja evropskih integracijskih procesov.

Na tokratnem letnem predavanju so gostili profesorja dr. Franka Schimmelfenniga iz ETH Zürich v Švici. Prof. Schimmelfennig je študentom, visokošolskim učiteljem in raziskovalcem predaval na temo evropske širitve in diferencirane integracije ter izpostavil pozitivne in negativne vidike le-te na delovanje celotne Evropske unije. Frank Schimmelgennig je profesor evropske politike. Njegovi glavni raziskovalni interesi vključujejo teorije evropskih integracij, širitev Evropske unije, diferencirano integracijo, promocijo demokracije in procese demokratizacije. Več o prof. Schimmelfennigu in njegovem delu si lahko preberete na spletni strani: http://www.eup.ethz.ch/people/prof-frank-schimmelfennig.html

Vodja projekta Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani je izr. prof. dr. Damjan Lajh. Projekt sofinancira Evropska komisija iz programa Erasmus+.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. januar 2019 | v kategoriji: Dogodek, Mednarodno