Gostujoče predavanje prof. Gardinija s Friedrich-Alexander Universität v Nemčiji


GIardini na FDV 2Katedra za mednarodne odnose je decembra 2018 gostila prof. dr. Gian Luca Gardinija, profesorja z univerze Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg iz Nemčije.  Profesor Gardini je predaval pri predmetu Vladanje in mednarodni odnosi, ki poteka v okviru podiplomskega študija Mednarodni odnosi.

Prof. Gardini je študiral mednarodne in diplomatske odnose na univerzi v Trstu ter mednarodne odnose na Univerzi Cambridge, kjer je tudi doktoriral. Od leta 2014 vodi na univerzi Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg področje za mednarodne poslovne in družbene odnose v Latinski Ameriki. Glavna področja raziskovanja prof. Gardinija so mednarodni odnosi Latinske Amerike, mednarodno organiziranje, regionalna integracija, zunanja politika in vprašanja moči, reda in institucij. Njegova dela so bila objavljena v številnih evropskih in severno latinskih državah.

Več o dr. Gardiniju in njegovih delih si lahko preberete na spletni strani: https://www.wiso.rw.fau.eu/research/research-profile/professors/prof-gian-luca-gardini-phd/


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. januar 2019 | v kategoriji: Dogodek, Mednarodno