Skoči do osrednje vsebine

Gostovanje prof. Stefanie Panebianco z Univerze v Cataniji v Italiji


Stefanio_web2Od 20. do 24. marca 2017 je Katedra za mednarodne odnose gostila Stafanio Panebianco, profesorico politologije na Fakulteti za politologijo Univerze v Cataniji. Na dodiplomskem programu Mednarodni odnosi je izvedla naslednja predavanja: „Italian and EU attitudes towards migrants and the 'migrant crisis’: us versus them?“ pri predmetu Mednarodno varstvo manjšin, „Domestic and foreign influences on relevant states' foreign policies in the Mediterranean migration crisis“ pri predmetu Zunanja politika in „EU v. International organizations and a migrant crisis: who fails and who delivers?“ pri predmetu Mednarodne organizacije.

Profesorica Panebianco je doktorirala iz mednarodnih odnosov na Univerzi v Padovi in je predavateljica za naslednja področja: politika Sredozemlja, institucije na področju svetovne trgovine ter varnost in migracije. Na raziskovalnem področju pa se ukvarja zlasti z migracijsko krizo v Sredozemlju, zunanjo politiko EU, odnosi EU z Bližnjim vzhodom in Severno Afriko. Je nosilka katedre Jean Monnet EUMedEA (Čezmejna kriza v Sredozemlju in zunanje delovanje EU).

Njene novejše publikacije so: Sulle onde del Mediterraneo: cambiamenti globali e risposte alla crisi migratoria (EGEA, 2016), L'Unione Europea 'potenza divisa' nel Mediterraneo (EGEA, Milano, 2012), Winds of Democratic Change in the Mediterranean? Actors, Processes and Outcomes (v souredništvo z Roso Rossi) (Rubbettino, Soveria-Mannelli, 2012).

Gostujoča predavanja so bila izvedena v okviru programa Erasmus+ mobilnost za poučevanje, ki ga sofinancira EU. 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. april 2017 | v kategoriji: Predavanje