Gostovanje dr. Igorja Štiksa s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu na magistrskem programu Politologija – politična teorija


Gostovanje_Stiks na FDVNa magistrskem programu Politologija – politična teorija v novembru 2018 in januarju 2019 gostuje dr. Igor Štiks s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu, in sicer pri predmetu Sodobne teorije politične skupnosti (nosilec predmeta je prof. dr. Igor Lukšič).

Prof. Štiks je doktoriral iz političnih ved na Northwestern University in Institut d’Études Politiques v Parizu. Učil je na Univerzi v Edinburgu, sedaj pa predava na Fakulteti za medije in komunikacije v Beogradu. Njegova raziskovalna področja zajemajo državljanstvo, urbane kulturne študije, radikalna družbena gibanja in angažirano umetnost. Je avtor dela Nations and Citizens in Yugoslavia and the Post-Yugoslav States: One Hundred Years of Citizenship, sourednik zbirk Citizenship after Yugoslavia in Citizenship Rights ter soavtor del Welcome to the Desert of Post-Socialism: Radical Politics after Yugoslavia. Je avtor novel A Castle in Romagna in The Judgment of Richard Richter, za kateri je prejel številne nagrade in sta bili prevedeni v 15 jezikov. 

Več o delu dr. Štiksa in njegovih objavah si lahko preberete na spletni strani: http://cfccs.org/dr-igor-stiks


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. januar 2019 | v kategoriji: Dogodek, Mednarodno