Skoči do osrednje vsebine

[Galerija FDV] Razstava fotografij Žige Koritnika: Cloud Arrangers


Od 13. decembra 2021 je na Fakulteti za družbene vede na ogled razstava fotografij Žige Koritnika z naslovom Cloud Arrangers. Razstava bo na ogled do konca aprila 2022.

Razstava_FDV2021_LOGO_By_Ziga_Koritnik-7

Vsebuje portrete domačih in tujih jazzovskih glasbenikov, glasbenikov sodobne improvizirane in svetovne glasbe (Ornette Coleman, Gregory Porter, Archie Shepp, Kaja Draksler, Hamid Drake, Marylin Crispell, Ken Vandermark, Mats Gustafsson, Anthony Braxton, etc.), ki jih lahko najdemo tudi v knjigi Žige Koritnika z istoimenskim naslovom Cloud Arrangers. Knjiga je bila uspešno predstavljana v letu 2019 in 2020 po različnih festivalih in koncertih po Evropi, na voljo pa bo tudi za nakup.

 

Nekaj vtisov o knjigi:

Tako brilijantne kulturnoumetniške kampanje pri nas ne pomnim.
Za povrh še res vrhunski izdelek!
Bravo, Žiga!

Peter Baroš, 17. december 2018

This is the book to be revisited in years to come. A true milestone. 

Robert (Ziobro) 17.januar 2019

 

O umetniku:

Žiga Koritnik je multipraktični fotograf in snemalec, ki se ukvarja s portretno, gledališko, interijerno, studijsko in dokumentarno fotografijo. Najbolj znan je po ustvarjanju portretov glasbenikov, katerih delo dokumentira od leta 1987. Od leta 1996 je uradni fotograf jazz festivala v Skopju (Makedonija), sodeloval je z mnogimi festivali doma in po svetu. Za njim je več 30 samostojnih in 24 skupinskih razstav. Njegove fotografije objavljajo referenčni mediji: Jazz Podium,Time Out, Jazz Times, Jazziz, Signal to Noise, Village Voice, All About Jazz, Downbeat, Jazznyt, Jazzthetik, New York records. Izdal je tudi več knjig: Jazzy-ga! (1996), Un punto di luce (2009), Jezero / The Lake (2009).

www.zigakoritnikphotography.com

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. januar 2022 | v kategoriji: Galerija FDV