FDV soorganizator mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education« v Bhubaneswaru v Indiji


DSC_9483

Med 24. in 25. januarjem so se predstavniki Fakultete za družbene vede, prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, prof. dr. Igor Lukšič in mag. Maša Kolenbrand udeležili mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education«. Konfernce, ki je potekala v Bhubaneswaru v Indiji v soorganizatorstvu partnerske univerze Birla Global University (BGU) in Fakultete za družbene vede, se je udeležilo več kot 250 akademikov, raziskovalcev, študentov, vladnih uradnikov in podjetnikov iz 13 držav.

Več kot 50 govornikov je predstavilo svoje izkušnje in ugotovitve raziskav ter razpravljalo o globalnih trendih izobraževanja na področju poslovanja in menedžmenta. Konferenca je združila akademike/raziskovalce in strokovnjake iz prakse ter ponudila možnost za razpravo in izmenjavo mnenj o zadnjih trendih, potrebah ter težavah in izzivih, s katerimi se soočajo podjetja.

Udeležence konference je kot sopredsedujoča prek video povezave nagovorila dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob. Prof. dr. Kanjuo Mrčela je na konferenci predstavila prispevek z naslovom »Managerial and Employment Practices in IT Industries: A Global Game Change«, prof. dr. Igor Lukšič pa je v sekciji »Global Trends in Management Education« nastopil s prispevkom »Education of Manegers for Felxible Identities and Quick Changes«. Kot glavna govornika sta dr. Kanjuo Mrčela in dr. Lukšič tudi otvorila in sklenila uspešno izvedeno konferenco.

Predstavniki FDV so si tudi ogledali kampus partnerske univerze BGU ter se sestali z njihovimi predstavniki in so se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju obeh institucij in prihodnjih skupnih projektih na področju raziskovanja, znanstvenih objav, izmenjave študentov in osebja ter drugih skupnih projektih. 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. februar 2020 | v kategoriji: Mednarodno, FDV