Fakulteta za družbene vede podpisala sporazum za skupen boj proti korupciji, prevaram in finančnemu kriminalu


Družboslovci vemo, da je zaupanje vezivo družbe. Ker prevare šibijo zaupanje, smo se v dobro družbe pripravljeni zavzeti proti vsem vrstam in oblikam prevar.

Na Računskem sodišču RS se je že drugo leto zapored odvila podpisna slovesnost v okviru sodelovanja za skupen boj proti korupciji, prevaram in finančnemu kriminalu. V letošnjem letu je kar 18 partnerjev s podpisom sporazuma o sodelovanju javno izrazilo podporo iniciativi 'Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2020'. Letos se bodo zato v tednu med 16. in 20. novembrom odvili številni dogodki, konference in okrogle mize, vse z namenom ozaveščanja širše javnosti o problematiki, ki se dotika vseh nas.

Podpisne slovesnosti so se udeležili predstavniki uglednih organizacij in ustanov, med njimi so: Računsko sodišče RS, ACFE Slovenija, Slovenski državni holding, Komisija za preprečevanje korupcije RS, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, družba Deloitte, Transparency International Slovenia, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Združenje notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut, Tax Fin Lex, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance ter časopisna hiša Delo.

 

Med 1. junijem in 1. julijem Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru ter Visoka šola za računovodstvo in finance izvajajo anketo med svojimi študenti.

Izpolni anketo in izrazi svoje mnenje – besedo predajamo tebi!

 

Fotografije: Mankica Kranjec

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. junij 2020 | v kategoriji: