Erasmus dneve 2020 smo praznovali z gostujočima predavanjema izr. prof. dr. Nemanje Džuverovića z Univerze v Beogradu


2

Katedra za mednarodne odnose je v okviru letošnjih Erasmus dnevov z velikim veseljem organizirala dva dogodka. Izr. prof. dr. Nemanja Džuverović z Univerze v Beogradu, Fakultete za politologijo, je v okviru dveh predmetov, ki se izvajata za domače in Erasmus izmenjalne študente, izvedel gostujoči predavanji.   

V ponedeljek, 19. oktobra, je gost predaval na magistrskem programu Evropske študije pri predmetu Politika evropskih integracij. Njegov prispevek z naslovom »Vloga Evropske unije pri izgradnji miru in izgradnji države na (Zahodnem) Balkanu« je temeljil na kritičnem teoretskem pristopu k vlogi in učinku zunanjih akterjev v pokonfliktnih območjih. Predavatelj je uspel angažirati 13-člansko skupino študentov v aktivno razpravo, še posebno o vlogi Evropske unije v Bosni in Hercegovini. 

Drugo predavanje se je 21. oktobra odvijalo v okviru dodiplomskega študija Mednarodni odnosi, pri predmetu Aktualni problemi mednarodne skupnosti z 20 študenti. Dogodku so se pridružili tudi člani katedre in alumna programa. Dr Džuverović je predstavil svojo nedavno objavljeno znanstveno raziskavo v soavtorstvu o »Izzivih sprave na območju nekdanje Jugoslavije« in med študenti v široki mednarodni zasedbi spodbudil živahno razpravo o temi.

Obe predavanji sta bili izvedeni na daljavo prek videokonference. Ta nova oblika srečevanja v univerzitetnem izobraževanju študentom ni odvzela interesa za aktivno sodelovanje. Ravno nasprotno; ker sta predavanji ponudili priložnost za podučeno interdisciplinarno razpravo, tako za ljubitelje teorije kot tudi empirično vešče, sta bili srečanji odlični izkušnji za domače in izmenjalne Erasmus študente. Oglejte si tudi vtis dr. Džuverovića o gostovanju v Ljubljani na povezavi

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. oktober 2020 | v kategoriji: Mednarodno