Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah


Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede smo danes, 8. marca 2019, ob 11. uri izvedli okroglo mizo z naslovom Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah. Na vprašanja publike je odgovarjal Hristos Stilianides, evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje, dialog pa je povezovala novinarka Anja Hlača Ferjančič.

DSC06913

EU je z državami članicami največji donator humanitarne pomoči na svetu. Solidarnost se v Evropi namreč kaže tudi skozi pomoč v primeru velikih nesreč. Požari na Švedskem, poplave v Srbiji, žled v Sloveniji so le nekateri primeri. Toda, ali sistem civilne zaščite v EU še ustreza v času vse pogostejših naravnih ujm in kako ga izboljšati?  Osrednji vprašanji, ki so se je ju dotaknili, sta bili predvsem, kako se EU odziva na naravne katastrofe in humanitarne krize v konfliktih ter kam gre pomoč in kakšen je njen pomen?

Vabimo vas na naslednjo okroglo mizo v sodelovanju z Evropsko komisijo, ki bo 15. marca ob 9.30 v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede - povezava do napovednika.

 

 

Fotografije: Primož Hrvacki

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. marec 2019 | v kategoriji: Za medije, Dogodek, FDV