Dekanja fakultete z direktorjem Združenja zdravstvenih zavodov podpisala pismo o nameri za oblikovanje študijskega programa za izpopolnjevanje Zdravstveno komuniciranje


Podpis sporazuma_2Dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob je z Marjanom Pintarjem, direktorjem Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije, danes podpisala pismo o nameri, na podlagi katerega bosta podpisnika aktivno pristopila k oblikovanju in akreditaciji študijskega programa za izpopolnjevanje Zdravstveno komuniciranje. Program za izpopolnjevanje s področja zdravstvenega komuniciranja bo namenjen izobraževanju tako vodstvenih struktur v zdravstvu kot vsem ostalim zdravstvenim profilom. V programu bodo udeleženke in udeleženci pridobili ustrezno znanje in izkušnje za učinkovito in kompetentno komuniciranje s ključnimi deležniki v zdravstvu. 

Do vzpostavitve sodelovanja je prišlo, ker v Sloveniji še vedno nimamo razvitega področja komuniciranja v zdravstvu in posledično sistemiziranega znanja na področju strateškega, zdravstvenega in tudi kriznega komuniciranja. Komunikacijsko odzivanje je prepuščeno vsakokratnim okoliščinam, neposredno vpletenim, njihovemu znanju in izkušnjam.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. oktober 2019 | v kategoriji: