Dan Afrike - 8. mednarodna konferenca Dan Afrike


5_16_ Dan Afrike

Letos, med 15. in 16. majem, poteka že 8. mednarodna konferenca Dan Afrike, ki ga od leta 2012 letno organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije  v sodelovanju z afriško diasporo v Sloveniji. Dogodek poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije v okviru Strateškega foruma Bled in v partnerstvu z Evropsko komisijo in s Kraljevim inštitutom za mednarodne zadeve Chatham House iz Združenega kraljestva. 

Včeraj so konferenco otvorili z nagovorom ministra za zunanje zadeve, Mira Cerarja.

Namen konference je krepitev dvostranskih odnosov med Slovenijo in afriškimi državami, zlasti v gospodarstvu. Udeležujejo se je najvišji predstavniki vlad, zasebnega sektorja, civilne družbe, strokovnih združenj in akademskih krogov iz afriških držav, Slovenije in Evropske unije. Konferenca poteka v obliki panelnih razprav na teme, ki so povezane z rezultati 5. vrha AU-EU in se neposredno navezujejo na temo leta 2019 Afriške unije, in sicer begunci, povratniki in notranje razseljene osebe.

Moderatorka prve panelne razprave na temo prebivalstva, zaposlovanja in migracijskih trendov v Evropi in Afriki je bila prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela. V razpravi so se sodelujoči dotaknili vsebin kot so ustvarjanje delovnih mest, vpliv rasti prebivalstva, migracijskih trendov in zavezništva med Evropo in Afriko.

Program


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. maj 2019 | v kategoriji: FDV