Skoči do osrednje vsebine

Članek o povezavah med kolokacijo podružnic in vzpostavljanju transnacionalnih upravnih odborov s povezanimi direktorji na sedežih mednarodnih podjetij (soavtorica: Andreja Jaklič)


IBR

Prof. dr. Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede (Univerza v Ljubljani) je v soavtorstvu z mednarodno interdisciplinarno skupino raziskovalcev v visoko rangirani znanstveni reviji International Business Review (revija beleži faktor vpliva 5,9 in faktor navajanja 8,9) objavila prispevek o povezavah med ko-lokacijo podružnic in vzpostavljanju transnacionalnih upravnih odborov s povezanimi direktorji na sedežih mednarodnih podjetij.

Avtorji članka (Filip De Beule, Stefano Elia, Javier Garcia-Bernardo, Eelke M. Heemskerk, Andreja Jaklič, Frank W. Takes in Michal Zdziarski) v svoji raziskavi potrdijo, da bližina sedežev multinacionalnih podjetij poveča verjetnost vzpostavitve transnacionalnih upravnih odborov s povezanimi direktorji. Prav tako ugotovijo, da ima podoben učinek na tovrstno povezovanje ko-lokacija podružnic. Tako naslovijo t. i. paradoks razdalje, saj pokažejo, da je povezovanje med oddaljenimi multinacionalnimi podjetji lahko tudi posledica bližine med njihovimi podružnicami.

Prispevek (v angleškem jeziku) je dostopen na povezavi: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S096959312100189X.

                      Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. januar 2022 | v kategoriji: Publikacija