Center za metodologijo in infromatiko bo gostil dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem


Med 10. in 19. septembrom 2019 bodo na Centru za metodologijo in informatiko (CMI) gostili raziskovalko dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem.

Dr. Ira Virtanen se ukvarja z raziskovanjem podporne komunikacije (supportive communication) in teorijami socialne opore, ki jih aplicira na različne kontekste. V času obiska bo imela predavanje na temo njenega raziskovanja (v petek, 13.9., ob 10h v P14) in kratek tečaj o javnem nastopanju in retoriki raziskovalcev v medijih (v sredo, 18.9., ob 10h, P12).

Vljudno vabljeni!

Podrobnejša opisa obeh dogodkov:

Predavanje, petek, 13.9., 10-12h v P14

Kaj moramo vedeti o podporni komunikaciji, da obstaja in ima učinek?

Raziskovanje podporne komunikacije se je v 40. letih razvijalo v smereh modela ujemanja, osebno osredotočene opore do aktivno-empatičnega poslušanja. Dr. Ira Virtanen bo predstavila svoje delo, ki se osredotoča na socialno oporo in na to, kaj vse je potrebno za njeno oblikovanje. Njeno raziskovanje socialne opore bo podprto z empiričnimi izsledki dveh raziskav – prijateljstva med moškimi na Finskem in z raziskavo o nacionalnem SOS telefonu za fante. Dr. Ira Virtanen bo prav tako predstavila njen nov raziskovalni projekt, ki se osredotoča na medskupinsko interakcijo na virtualni platformi z imenom DinnerTime360.

Kratek tečaj, sreda, 18.9., 10-12h v P12

Učinkoviti intervjuji - uspešno komuniciranje raziskovalcev v medijih

Avdio-vizualni kanali in družbena omrežja predstavljajo dober način raziskovalcev, da informirajo širšo javnost o svojih vznemirljivih raziskavah. Pomembno je, da raziskovalci delujejo skupaj z novinarji in izpostavijo pomembnost in koristnost (družboslovnega) raziskovanja za družbo. Odnos med akademiki, raziskovalci in mediji pa ni vedno enostaven. Kratko usposabljanje se osredotoča na veščine, s pomočjo katerih lahko raziskovalci postanejo učinkoviti in uspešni intervjuvanci. Kratek tečaj bo zanimiv, dinamičen in poln praktičnih primerov.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. september 2019 | v kategoriji: FDV