CDI raziskovalca sta predstavljala na konferenci HCII 2017


Slika6Dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar s Centra za družboslovno informatiko sta se udeležila 19. mednarodne konference na temo interakcije človek-računalnik - HCII 2017 (19th International Conference on Human-Computer Interaction), ki je potekala med 9. in 14. julijem v Vancouvru (Kanada). HCII 2017 je največji mednarodni forum namenjen diseminaciji in izmenjavi nanovejših znanstvenih spoznanj o teoretičnih, generičnih in uporabnih področjih interakcije med človekom in računalnikom.

Dr. Petrovčič in dr. Dolničar sta v okviru HCII 2017 organizirala posebno sekcijo o družbenih vidikih e-zdravja, ki so se je udeležili sodelujoči iz šestih različnih držav, vključno z raziskovalci iz MIT Agelab (ZDA), Univerze Simon Fraser iz Kanade in Univerze Fontys iz Nizozemske.

V okviru navedene sekcije je dr. Dolničar predstavila spoznanja aplikativnega raziskovalnega projekta, ki se nanašajo na sprejemanje naprav in storitev za e-oskrbo med starejšimi odraslimi in njihovimi neformalnimi oskrbovalci v Sloveniji. Projekt je bil financiran s strani Telekoma Slovenije, izveden pa s strani raziskovalcev CDI.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. avgust 2017 | v kategoriji: Dogodek