Skoči do osrednje vsebine

[Častni shod] Priznanje za izjemne dosežke na področju dviga ugleda fakultete: prof. dr. Marko Milosavljević


Milosavljević_splet

Prof. dr. Marko Milosavljević je s svojimi vztrajnimi prizadevanji za svobodo medijev, razvoj poklicnega novinarstva in boj proti dezinformacijam kontinuirano nastopal v osrednjih slovenskih in mednarodnih medijih. Kot vabljeni strokovnjak je sodeloval v javnih razpravah Evropskega parlamenta in Sveta Evrope. Kot raziskovalec na področju komuniciranja, medijev in novinarstva se je v mednarodnem okolju uveljavil z znanstvenoraziskovalnimi in strokovnimi prispevki na področju sovražnega govora, dezinformacij in regulacije javnega komuniciranja, inovativne digitaizacije, digitalnih transformacij in uporabe orodij umetne inteligence v javnih medijih ter predvsem svobode izražanja. V Milosavljevićevem delu pomemben prispevek prepoznavamo na področju inovacij in razvoja novih produktov.

Na pobudo Milosavljevića se je Katedra za novinarstvo aktivno vključila v akcijo Društva novinarjev Slovenije zaobSTAnek v podporo Slovenski tiskovni agenciji. Milosavljević sicer redno sodeluje tudi z Društvom študentov novinarstva FEJS.

V Evropskem združenju za komunikacije in raziskave vodi analize in razprave preteklih in aktualnih usmeritev medijske politike in regulacije v Evropski uniji, kar vključuje tudi v študijske predmete na dodiplomski, magistrski in doktorski ravni. 

Kot član strokovne skupine, ki jo financira Evropska unija, pripravlja poglobljene analize in svetuje Evropski komisiji na področju kulturne, kreativne in avdiovizualne produkcije. Prav tako je Milosavljević kot podpredsednik komiteja pri Svetu Evrope pripravlja predloge na področju zagotavljanja svobode govora in medijev ter drugih državljanskih svoboščin v digitalni dobi.

Čestitke!

 

Prejemnice in prejemniki priznanj FDV za leto 2021 >>

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. junij 2022 | v kategoriji: Dosežki