Andreja Jaklič prejemnica nagrade za najboljše recenzente na konferenci AIB-CEE 2019 v Litvi


AIB_CEE 2019a

Prof. dr. Andreja Jaklič, članica Centra za mednarodne odnose, je ponovno sodelovala na konferenci AIB-CEE, ki je med 25. in 27. septembrom 2019 potekala v mestu Kaunas v Litvi, in sicer na Tehnološki univerzi Kaunas (ang. Kaunas University of Technology). Letošnja konferenca se je osredotočala na 'Mednarodno poslovanje v dinamičnem okolju: spremembe v digitalizaciji, inovacijah in podjetništvu', prof. dr. Jaklič pa je na dogodku predstavila dva tekmovalna prispevka ter sodelovala na več panelih in sestankih. 

Tekmovalna prispevka, ki ju je članica CMO predstavila udeležencem dogodka, sta nastala v soavtorstvu s kolegi s CMO in mednarodnih institucij. To sta prispevka:

  1. Interakcije med proizvodnjo in storitvami v globalnih verigah vrednosti: Ali obstajajo razlike med ‘starimi’ in ‘novimi’ državami članicami EU? (avtorji: Metka Stare, Andreja Jaklič in Klemen Knez – vsi člani CMO).
  2. Uporaba multimedijskih orodij pri poučevanju mednarodnih odnosov: primerjalna empirična študija zaznav in pričakovanj predavateljev in študentov (avtorji: Filip De Beule z Univerze v Leuvenu, Andreja Jaklič s FDV UL, Aleksandra Kania z Ekonomske in poslovne univerze v Poznanu, Katarzyna Mroczek-Dabrowska z Ekonomske in poslovne univerze v Poznanu, Nukhet Vardar iz podjetja El Izi Communications Consultancy UK Limited, in Hinrich Voss iz Poslovne šole Univerze v Leedsu).

Andreja je bila tudi razpravljavka na dveh odborih (enem o poslovnem in akademskem pogledu na dinamično okolje ter drugem o izzivih in priložnostih za inovacijsko sodelovanje med akademiki, poslovneži in podpornimi institucijami v regiji Srednje in Vzhodne Evrope). Udeležila se je tudi več sestankov v okviru dogodka. Prav tako je vodila razpravo o globalnih verigah vrednosti in razvoju na področju neposrednih tujih naložb in mednarodne trgovine. Andreja je za svoj recenzentski prispevek na konferenci prejela tudi nagrado za najboljše recenzente.

Čestitamo!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. oktober 2019 | v kategoriji: FDV