Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Barbara Bejek je magistrica študijskega programa Komunikologija – Medijske in komunikacijske študije.

20. april 2022

Nominiranci in nominiranke za nagrado Mentor oz. Mentorica leta 2021

Letos bo Mlada akademija že trinajstič zapored podelila nagrado najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentk in študentov v Sloveniji. Med nominiranimi tudi pet imen s FDV.

19. april 2022 | Dosežki

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Katja Pančur je magistrica študijskega programa Evropske študije.

18. april 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Anita Durakovič, podatkovna znanstvenica pri podjetju Petrol Slovenija, je magistrica študijskega programa Družboslovna informatika.

15. april 2022

Vzgoja za internet – nov priročnik za starše o varni rabi interneta

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, je izdala nov priročnik za starše z nasveti o varni rabi interneta z naslovom Vzgoja za internet - priročnik za starše. Priročnik je namenjen staršem osnovnošolcev, saj v tem času otroci postanejo intenzivni uporabniki interneta. Prinaša ključne nasvete in opozorila v povezavi z najpogostejšimi tveganji pri uporabi interneta, s katerimi se srečujejo mladostniki.

14. april 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Charles Nonne je magister študijskega programa Mednarodni odnosi.

14. april 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Uršula Grošelj je magistrica študijskega programa Tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi.

12. april 2022

Razstavo Žige Koritnika zatvorili z glasbeno spremljavo

Zaradi epidemičnih razmer smo razstavo fotografij Žige Kortnika namesto otvorili zatvorili, ko je bil možen dogodek v živo z glasbeno spremljavo.

07. april 2022 | Galerija FDV

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Podatkovna znanstvenica Anita Durakovič o svoji izkušnji s študijem na FDV in o pomenu družboslovja: "Eden izmed razlogov, ki si ga v glavi ponavljam vsak dan, je, da s pomočjo družboslovja dajemo številkam neki pomen. Tako številka ni zgolj numeričen prikaz določenega stanja, ampak jo s pomočjo družboslovnega znanja znamo opredeliti, definirati in interpretirati."

07. april 2022 | Kariernik

Nova raziskava v ADP: Počutje in odnos do cepljenja, 2021: Namera za cepljenje proti COVID-19 na Poljskem, v Romuniji in Sloveniji

Namen študije je bil v proučevanih državah ugotoviti počutje in odnos prebivalstva do cepljenja ter analizirati, kako sta povezana z različnimi socio-demografskimi značilnostmi, vključno z religioznostjo in politično usmerjenostjo.

06. april 2022