Novice in obvestila

COVID-19 - družboslovni vidiki: ekspertna mnenja sodelavcev FDV v medijih

Povzetek medijskega poročanja v času pandemije koronavirusa in strokovna mnenja sodelavcev na FDV.

18. maj 2020 | FDV

[Spletna Galerija FDV] Alma M. Karlin - državljanka sveta

Kmalu po postavitvi razstave akademske slikarke in kitajsko-slovenske umetnice Huiqin Wang so bile razglašene izredne razmere. Ker si želimo, da bi razstavo lahko videlo več ljudi, smo jo prestavili tudi na splet.

15. maj 2020 | Galerija FDV, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Doc. dr. Simona Zavratnik je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in opozorila da je v času vseprisotnosti poziva #Ostanidoma trendovskemu geslu treba dodati, da nimajo vsi posamezniki niti vse družbene skupine luksuza ostati v varnem okolju in izolirani pred pandemijo.

15. maj 2020 | FDV

Teorija in praksa poziva k oddaji prispevkov na temo Key Societal Challenges of Crisis Response in the Case of Global COVID-19 Crisis

Vabljeni k oddaji prispevkov za posebno številko revije Teorija in praksa, ki bo posvečena ključnim družbenim izzivom ob kriznih odzivih na Covid-19.

14. maj 2020 | TiP

Svoboda tiska pomeni svobodo kritike in nasprotovanja

Izjava Katedre za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede (FDV) ob aktualnih političnih izjavah o medijih in novinarstvu

14. maj 2020 | Za medije

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Marko Lovec je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, neenakosti v mednarodni skupnosti kot posledici globalizacije in izkoriščanju krize za krepitev oblasti.

07. maj 2020 | FDV

[Poziv] k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu

Časopis za kritiko znanosti v sodelovanju s slovenskim vozliščem Research Data Alliance (RDA) poziva k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu.

07. maj 2020 | TiP, FDV

Družboslovna misel: spletni seminar FDV - LASTNIŠTVO ZAPOSLENIH V PODJETJIH IN TRENUTNA KRIZA

Fakulteta za družbene vede UL je v sodelovanju z Inštitutom za ekonomsko demokracijo (IED) organizirala spletni seminar o lastništvu zaposlenih v slovenskih podjetjih. Ali v sodobnem gospodarstvu sploh obstaja prostor za lastništvo zaposlenih? Kaj pravzaprav je lastništvo zaposlenih in kako lahko izboljša poslovanje ter lokalno odgovornost podjetij? Seveda nismo mogli mimo trenutne krize – ali lahko državno pomoč usmerimo v vzpostavitev lastništva zaposlenih in kaj bi s tem pridobili?

06. maj 2020 | FDV

Kako smo preživljali korono v večstanovanjskih stavbah v Ljubljani?

Če prebivate v Ljubljani v večstanovanjski stavbi (več kot 8 stanovanj), vas vabimo k izpolnjevanju ankete o življenju v času korona krize.

06. maj 2020 | FDV

1. maj v Galeriji FDV

Pri oblikovanju programa Galerije FDV smo odprti za sugestije in sproščeni, naš program je vsako leto drugačen. Imamo pa nekaj »železnega repertoarja«. Pomemben del tega je vsakoletno obeleževanje praznika dela. Tudi letos, v času, ko so se naša življenja in delo zelo spremenili, v Galeriji FDV praznujemo 1. maj in se želimo pokloniti idejam delavske solidarnosti in boju za delavske pravice – seveda na tem spremembam prilagojeni način.

30. april 2020 | Galerija FDV