Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda na konferenci ITACOSM 2017 – the 5th ITAlian COnference on Survey Methodology

​Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference ITACOSM 2017 – the 5th ITAlian COnference on Survey Methodology, ki je potekala od 14. do 16. 6. 2017 na Univerzi v Bologni, Department of Statistical Sciences.

27. junij 2017 | Dogodek

[Alumni FDV] Mag. Petra Lesjak Tušek - novinarstvo je način življenja

Petra Lesjak Tušek je kot diplomirana novinarka zaposlena v časopisni hiši Večer. Svojo novinarsko pot je začela na Radiu Slovenija. Leta 2002 je prejela novinarsko nagrado bratstvo resnice za perspektivno novinarko, leta 2015 je pa je bila kot prva ženska izvoljena na čelo Društva novinarjev Slovenije.

27. junij 2017 | Alumni

Slavnostne podelitve diplom magistrskega in dodiplomskega študija

V četrtek, 22. junija, smo na Fakulteti za družbene vede na dveh prireditvah podelili diplomske listine diplomantkam in diplomantom magistrskega in dodiplomskega študija.

23. junij 2017 | Dogodek

[Raziskave] Evropa potrebuje dodatne ponudbe za usposabljanje v robotiki in 3D tiskanju

Evropska anketna raziskava, ki je bila opravljena v okviru EU financiranega projekta ROTENA, je proučila pogoje, v katerih usposabljanje na področju robotike in 3D tiskanja uspeva v Evropi, z namenom oblikovanja priporočil o tem kakšne strategije bi morale organizacije sprejeti za spodbujanje takšnega usposabljanja.

23. junij 2017 | Raziskave

Prva prejemnica dvojne diplome v okviru sporazuma med UL-FDV in Univerzo v Salernu

V juniju 2017 smo dobili prvo prejemnico dvojne magistrske listine programov Družboslovna informatika FDV UL in Master of Science in Sociology and Policies for the Territory Univerze v Salernu.

21. junij 2017 | Obvestila

Novoizvoljena dekanja Fakultete za družbene vede je prof. dr. Monika Kalin Golob

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani smo za mandatno obdobje 2017—2021 izvolili novo dekanjo, profesorico dr. Moniko Kalin Golob.

20. junij 2017 | Obvestila

Konferenca CEECOM 2017

V četrtek 15. in petek 16. 6. je na FDV potekala deseta mednarodna komunikološka konferenca CEECOM. Konference, ki problematizira koncepta periferije in kritičnosti v znanstvenem raziskovanju, se je udeležilo 62 udeležencev iz 16 držav.

20. junij 2017 | Dogodek

Informativni dan za doktorski študij

Na FDV je 13. junija potekal informativni dan za doktorski študij 3. stopnje. Na dogodku so prisotni izvedeli ključne informacije v zvezi z vpisom, prisotni skrbniki posameznih področij na doktorskem študiju pa so zbranim podali tudi nekaj koristnih vsebinskih napotkov.

20. junij 2017 | Dogodek

Prof. dr. Zlatko Šabič na konferenci Prague European Summit

Profesor dr. Zlatko Šabič je sodeloval na konferenci "Prague European Summit", ki jo vsako leto organizirata češka Inštitut za mednarodne odnose ter Europeum, Inštitut za evropsko politiko.

19. junij 2017 | Dogodek

Novi doktorji znanosti

Prorektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Goran Turk je v petek, 16. junija 2017, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani promoviral 9 doktoric in doktorjev znanosti s Fakultete za družbene vede.

19. junij 2017 | Obvestila