Novice in obvestila

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

09. julij 2019 | FDV

Poletna šola sociologije 2019

Prejšnji teden se je zaključila druga Poletna šola sociologije, ki na Fakulteti za družbene vede poteka v organizaciji študentskega društva SocioKlub.

09. julij 2019 | FDV

Udeleženci poletne šole Migracije po morju in kopnem v države EU obravnavali različne vidike migracij

Med 1. in 4. julijem je na Fakulteti za družbene vede potekala poletna šola v soorganizaciji CIFE (Center International de formation européenne) z naslovom Migracije po morju in kopnem v države EU (Migrations maritimes et terrestres vers l'Europe). Poletne šole se je udeležilo 11 udeležencev iz šestih držav. Predavali so predavatelji iz Univerze v Toulonu, univerze Tarbiat Modares iz Teherana in predstavnik iz prakse, in sicer kriminalistične policije iz Marseilla. Obravnavali so različne vidike migracij: varnostne vidike, evropski pristop do migracij po morju in kopnem, pravni status legalnih migrantov, pravne vidike in nadzor pri prehajanju meja EU, vplive migracij na gospodarstvo EU ter vidike migracij in zunanje politike EU.

08. julij 2019 | FDV

Zaključni sestanek projekta Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij

Med 1. in 3. julijem je v Pragi potekal zaključni sestanek projekta »Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij« (ReSTI), ki sta se ga udeležila Mateja Strašek mag. soc. in dr. Jaroslav Berce. Vrhunec prvega dne je bila podelitev certifikatov ReSTI, ki so jih prejeli študentke in študentje za uspešno opravljeno dvo-semestrsko izobraževanje. Med njimi je bila tudi slovenska študentka Isabelle Querrioux. Drugi dan so študentke in študenti preko praktičnih delavnic preizkusili nova znanja, ki so jih pridobili med študijem za izboljšanje Inovativnosti in družbene odgovornosti v Podonavski regiji.

08. julij 2019 | FDV

BledCom 2019

Na BledComu več kot 150 vrhunskih mednarodnih strokovnjakov in praktikov iz 30 držav razpravlja o tem, kako lahko v spremenjenih družbenih razmerah odnosi z javnostmi pripomorejo k ponovni vzpostavitvi zaupanja in ugleda v ključne družbene institucije ​

05. julij 2019 | Za medije, FDV

Poletna šola Academia Aestiva Internationalis na Fakulteti za družbene vede združila 20 mladih iz 11 držav

Na Fakulteti za družbene vede že četrtič gostimo poletno šolo Academia Aestiva Internationalis, ki je združila 20 mladih iz 11 držav. Poletna šola, ki poteka v soorganizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo, Študentsko društvo Globallis in Fakulteta za družbene vede, se letos osredotoča na človekove pravice, 70 let po sprejetju Splošne deklaracije človekovih pravic.

03. julij 2019 | FDV

Prof. dr. Tanja Oblak Črnič gostujoča profesorica v okviru programa Alpen Adria Visiting Professorship v Celovcu

V letošnjem poletnem semestru 2018/2019 je prof. dr. Tanja Oblak Črnič s Katedre za medijske in komunikacijske študije na povabilo dr. Caroline Roth-Ebner, prodekanje Fakultete za humanistiko na Univerzi v Celovcu, gostovala v okviru programa Alpen Adria Visiting Professorship.

03. julij 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Dekanja FDV v Podgorici podpisala nadaljevalni sporazum o akademskem sodelovanju fakultete s Fakulteto za politične vede Univerze v Črni gori

Dekanja FDV prof. dr. Monika Kalin Golob je prejšnji teden z dekanom Fakultete za politične vede Univerze v Črni gori prof. dr. Milanom Markovićem, in ob prisotnosti rektorja univerze prof. dr. Danila Nikolića, podpisala nadaljevalni sporazum akademskega sodelovanja med obema univerzama na študijskem programu Medijske študije in novinarstvo, ki ga v Črni gori že drugo leto izvajajo članice in člani s Katedre za medijske študije.

02. julij 2019 | FDV

Odrinjena stara ogledala: starostna diskriminacija in trpinčenje starih delavcev

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju s Sindikatom novinarjev Slovenije in zavodom OPRO v petek, 21. junija 2019, organizirala javno razpravo Odrinjena stara ogledala: starostna diskriminacija in trpinčenje starih delavcev v okviru študentskega inovativnega projekta za družbeno korist Medijske reprezentacije starosti in trpinčenje starih v novinarskem poklicu, v katerem so sodelovali študentke in študenti sociologije, novinarstva, družboslovne informatike ter prava: Tim Gaberšek, Kaja Klasinc, Žana Marušič, Eva Mihalinec, Luka Mofardin, Jan Prah, Anja Šeme, Klara Širovnik, Jan Vranjek, Nina Žnidaršič.

23. junij 2019 | FDV

Inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petrič o družbenih vidikih blockchain tehnologije

V petek, 14. junija 2019, je imel dr. Gregor Petrič pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja za področje družboslovne informatike, inavguracijsko predavanje z naslovom Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije.

20. junij 2019 | FDV