Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Častni shod] Fakultetno priznanje za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju: prof. dr. Mitja Velikonja

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

06. junij 2022 | Dosežki

Testni dostop do Numérique Premium

Numérique Premium je zbirka elektronskih knjig s področja humanistike, družboslovja, prava in politologije. Vsebuje več kot 5.400 knjig v francoščini, ki jih izdaja 60 založnikov.

06. junij 2022

Letno srečanje COST mreže na FDV

Na Fakulteti za družbene vede je 26. in 27. maja 2022 potekalo letno srečanje COST mreže “Intergovernmental coordination from local to European governance” (CA20123), ki se ga je udeležilo 55 raziskovalcev iz 23 evropskih držav, preko spletnih orodij pa je bilo prisotnih še 48 raziskovalcev.

06. junij 2022

26. letna konferenca Srednjeevropskega politološkega združenja na Bledu

Prvič doslej je osemnajst doktorskih kandidatov imelo priložnost v posebnih panelih predstaviti tudi svoje doktorske disertacije.

06. junij 2022

Sprejem zmagovalcev univerzitetne lige v futsalu pri dekanu

Dekan prof. dr. Iztok Prezelj in prodekan prof. dr. Samo Uhan, ki je ekipo spremljal tudi na zmagovalni tekmi, sta čestitala zmagovalcem univerzitetne lige.

02. junij 2022 | Aktualno

Opolnomočenje za doseganje vedenjskih in družbenih sprememb

Mnogi oblikovalci politik in programov za spreminjanje vedenja in doseganja družbenih sprememb trdijo, da strmijo k opolnomočenju ljudi. Pa jim to uspeva?

02. junij 2022 | Raziskave

[Častni shod] Priznanje za izjemne dosežke na področju spodbujanja internacionalizacije FDV: izr. prof. dr. Tanja Kamin

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

01. junij 2022 | FDV

O protislovjih medijev in novinarstva v socialistični Jugoslaviji v reviji Prispevki za novejšo zgodovino

Tematsko številko Prispevkov za novejšo zgodovino sestavlja osem znanstvenih člankov v angleškem jeziku, ki proučujejo protislovja medijev in novinarstva v socialistični Jugoslaviji. Članki so rezultat dela v okviru temeljnega projekta Vloga komunikacijskih neenakosti v dezintegraciji večnacionalne družbe, ki je v zadnjih treh letih potekal v sodelovanju Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja na UL FDV in Inštituta za novejšo zgodovino.

01. junij 2022 | Publikacija

Izšla je nova številka revije Journal Of Comparative Politics (JCP)

Izšla je druga številka petnajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki, prosto dosegljiva pa je na spletu.

01. junij 2022

Sabina Lange in Boštjan Udovič postala člana Diplomatske akademije

Programski svet Diplomatske akademije je sestavljen iz šestih članov, štirje so zaposleni na Ministrstvu za zunanje zadeve, dva pa sta zunanja strokovnjaka.

01. junij 2022