Novice in obvestila

Testni dostop do Numérique Premium

Numérique Premium je zbirka elektronskih knjig s področja humanistike, družboslovja, prava in politologije. Vsebuje več kot 3.800 knjig v francoščini, ki jih izdaja 50 založnikov.

21. april 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Barbara Bejek, piska vsebin, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Vsak dan znova ugotavljam, da me je študij novinarstva odlično pripravil na izzive pripovedovanja zgodb za različne medijske formate – od klasičnih novinarskih žanrov do scenarijev za TV oglase dolgega formata in danes vsebin za družbena omrežja."

20. april 2021 | Kariernik

Študentom obramboslovja se je predstavil RACVIAC

Na seminarju pri predmetu Strokovna praksa na programu Obramboslovje v petek, 9. aprila 2021, sta direktor RACVIAC-a upokojeni generalmajor Jeronim Bazo in stotnica Jasmina Vrgoč študentom predstavila organiziranost, področja in način delovanja organizacije, v razpravi pa študentom pojasnila širše vidike delovanja organizacije in možnosti sodelovanja študentov pri aktivnostih organizacije.

19. april 2021

Predstavitev nove karte potresne nevarnosti

Študenti katedre za novinarstvo so v okviru predmeta Novinarski praktikum nedavno sodelovali z dr. Iztokom Šušteršičem, ki se ukvarja predvsem s proučevanjem potresne varnosti stavb in protipotresne sanacije. Pripravili so video predstavitev nove karte potresne nevarnosti.

17. april 2021 | FDV

Poziv študentske skupnosti Vladi Republike Slovenije in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport na temo študentske problematike

Rektorji, sindikati in ŠS opozarjajo na zaskrbljujoč položaj študentk in študentov, v katerem so se znašli zaradi zaprtja fakultet. Slabšanje duševnega, socialnega in družbenega stanja študentske skupnosti, je, kot so zapisali, posledica nerazumevanja in neodzivnosti akterjev šolske politike v Sloveniji.

16. april 2021 | FDV

Izjava o pomenu vključevanja družbenih ved v reševanje pandemije

Med iniciatorji in sopodpisniki izjave je tudi Mednarodni simpozij o raziskovanju odnosov z javnostmi – BledCom, ki ga vsako poletje organizira Fakulteta za družbene vede v Ljubljani.

16. april 2021 | FDV

Objava raziskovalnih podatkov v družboslovju in humanistiki (posnetek s predavanja)

Vabimo vas k ogledu predavanja o objavi raziskovalnih podatkov v odprtem dostopu – podpora nacionalnih raziskovalnih infrastruktur za humanistiko in družboslovje

13. april 2021

Raziskovalna destinacija - Slovenija

Vabljeni k ogledu videa o Sloveniji kot raziskovalni destinaciji.

13. april 2021 | Mednarodno

[Založba FDV] Rado Bohinc: Univerza in država. Pravna analiza družbenega položaja univerze

Knjiga je sporočilo o velikem razkoraku med ustavno zagotovljeno in dejansko avtonomnostjo univerze v veljavnem pravnem redu RS ter resničnem življenju, pa tudi o tem, da se v danem pravnem okviru le stežka vzpostavljajo razmerja verodostojnega partnerstva med univerzo in državo, kar je pogoj za udejanjanje njene družbene odgovornosti.

09. april 2021 | Nova knjiga

[Založba FDV] Marjan Svetličič: China in the World Economy and its Economic Relations with Slovenia: Past, Present and the Future

Dejstvo je, da Kitajska postaja glavni igralec svetovnega gospodarstva in politike. Cilj te knjige je torej predstaviti glavne značilnosti razvoja Kitajske v preteklosti in morebitne prihodnje trende, ki lahko bistveno vplivajo na gospodarske in politične odnose Slovenije s to veliko državo.

31. marec 2021 | Nova knjiga