Novice in obvestila

Nova knjiga o okolijski politiki EU z avtorskimi prispevki študentov (urednika: Danijel Crnčec in Ana Bojinović Fenko)

V zbirki Analize CMO (ACMO) je izšla knjiga o okolijski politiki Evropske unije 'EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions', ki sta jo uredila izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in asist. dr. Danijel Crnčec.

17. april 2020 | Nova knjiga, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Izr. prof. dr. Samo Uhan je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, evropskosti in evroskepticizmu v danih razmerah.

17. april 2020 | FDV

Novi sklep rektorja in priporočila za delo na daljavo po 3. 5. 2020

V skladu z določbami Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih z dne 15. 3. 2020 je stavba Fakultete za družbene vede do preklica zaprta.

16. april 2020

Safe.si sporočilo za javnost: Ne zaupaj vsakomur in vsemu na internetu

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, opažajo, da se je na internetu hkrati močno povečala tudi dejavnost različnih prevarantov in širjenje neresnic. Zato vsem uporabnikom svetujejo, naj ne verjamejo vsakomur in vsemu, kar najdejo na internetu, to mišljenje pa je treba prenesti tudi na mladostnike.

16. april 2020 | FDV

Gostujoče predavanje veleposlanika Lamberta Zannierja (na daljavo)

Kljub epidemiji in spremembah v študijskem procesu se študenti in študentke FDV udejstvujejo v najrazličnejših oblikah dela na daljavo. Tokrat so pri predmetih Mednarodno varstvo manjšin in Mednarodno upravljanje konfliktov prisluhnili predavanju veleposlanika Lamberta Zannierja.

15. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Marjan Malešič je s kančkom ironije strnil svojo družboslovno misel o nekaterih vidnih paradoksih procesa zaznavanja krize, ki jo je povzročil virus COVID-19, in odzivanja nanjo na globalni, regionalni in nacionalni ravni.

15. april 2020 | FDV

[Nova knjiga] EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions

Urednika knjige sta koordinatorka modula izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in učitelj modula asist. dr. Danijel Crnčec. Avtorji posameznih poglavij so študenti mednarodnih odnosov UL FDV in izmenjalni študenti z Univerze v Radboudu na Nizozemskem ter Univerze britanske Kolumbije v Vancouvru, Kanadi.

14. april 2020 | Nova knjiga, FDV

Članek o pomenu ekonomske diplomacije pri vstopu na tuje trge v obdobju globalnih verig vrednosti (avtorja: Andreja Jaklič in Slobodan Šešum)

Prof. dr. Andreja Jaklič in dr. Slobodan Šešum sta v reviji International Journal of Diplomacy and Economy objavila znanstveni članek o pomenu ekonomske diplomacije pri vstopu na tuje trge v obdobju globalnih verig vrednosti.

13. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Cirila Toplak je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, družbenih spremembah in osmišljanju samih sebe v trenutnem položaju.

10. april 2020 | FDV

Blog #Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19

Blog, ki je delo šestih študentk in profesorice Fakultete za družbene vede, opozarja predvsem na marginalizirane skupine, ki v času epidemije nimajo možnosti ostati doma.

09. april 2020 | FDV