Novice in obvestila

Revija Journal of Comparative Politics prvič doslej s faktorjem vpliva

Revija Journal of Comparative Politics (JCP), ki jo soizdaja Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij (CPUPI), je prvič doslej pridobila faktor vpliva v Scopusu (SNIP= 0.549) za leto 2018.

27. september 2019 | FDV

Prvič podeljena nagrada združenja CELSA za prispevek k razvoju družbe izr. prof. dr. Roku Zupančiču s Fakultete za družbene vede

Dr. Rok Zupančič, izredni profesor obramboslovja, je prejemnik nagrade CELSA (Central Europe Leuven Strategic Alliance) za pomemben družbeni, gospodarski in kulturni vpliv njegovega v skupnost usmerjenega raziskovalnega in terenskega dela ter prizadevanj za vključitev marginaliziranih skupin in splošne javnosti v svoje raziskave in dejavnosti ozaveščanja. Nagrado mu je v imenu združenja evropskih univerz CELSA, izročil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Iskreno čestitamo!

27. september 2019 | FDV

PREP FDV - pripravljalni dnevi za bruce 2019

Pred vstopom v akademsko okolje smo bodoče bruce sprejeli na pripravljalnih dnevih na Fakulteti za družbene vede, kjer so pridobili osnovna znanja in informacije za lažji začetek študijskega leta.

26. september 2019 | FDV

Mladinski delegat pri OZN Patrik Bole na mladinskem podnebnem vrhu v New Yorku

Patrik Bole, študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede, se je med 21. in 23. septembrom kot predstavnik mladih udeležil prvega mladinskega podnebnega vrha in akcijskega vrha Generalnega sekretarja Združenih narodov v New Yorku.

25. september 2019 | Za medije, FDV

Prodaja subvencioniranih vozovnic letos tudi prek spleta

Za šolsko leto 2019/2020 lahko dijaki in študentje subvencionirano vozovnico v CELOTI pridobijo preko spleta.

24. september 2019

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2019 s prof. Mickom Couperjem

Prof. Couper je na seminarju predstavil najnovejše trende, izkušnje, ugotovitve in tveganja pri uporabi kombiniranih načinov anketiranja.

24. september 2019 | FDV

Univerza v Ljubljani izboljšala uvrstitev na lestvici QS

Univerza v Ljubljani je glede na lanski rezultat najbolj napredovala pri kriteriju razmerja med številom učiteljev in študentov, ki je pokazatelj kakovosti študija, mednarodnemu ugledu in ugleda njenih zaposlenih.

19. september 2019 | FDV

9. posvet E-zlorabe otrok: Pri E-zlorabah je ključna množična preventiva

Posvet na Fakulteti za družbene vede združil prek 250 predstavnikov strokovne javnosti, s ciljem, da bi znali perečo problematiko zlorab otrok na internetu še bolj učinkovito obravnavati v praksi.

17. september 2019 | FDV

Vizualna kultura in komuniciranje: spreminjajoče se podobe in prakse

Na Fakulteti za družbene vede se je med 4. in 6. septembrom odvijala konferenca Vizualna kultura in komuniciranje: spreminjajoče se podobe in prakse.

10. september 2019 | FDV

Center za metodologijo in infromatiko bo gostil dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem

Med 10. in 19. septembrom 2019 bodo na Centru za metodologijo in informatiko (CMI), ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, gostili raziskovalko Dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem.

06. september 2019 | FDV