Novice in obvestila

Socioiogi in sociologinje Fakultete za družbene vede na konferenci ESA

Konferenca je odprla prostor za predstavitve socioloških raziskav in teoretskih refleksij sodobnih perečih družbenih vprašanj v Evropi in svetu.

29. avgust 2019 | FDV

Poletna šola za dijake na FDV

V okviru Poletne šole Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, smo na Fakulteti za družbene vede gostili skupino dijakov zaključnih letnikov, ki so se udeležili ene izmed dveh tematskih delavnic.

28. avgust 2019 | FDV

Urška Tuškej Lovšin in Klement Podnar med prejemniki prestižne nagrade Emerald Literati

Založba Emerald avtorjem in prispevkom vsako leto podeli nagrado Emerald Literati awards za odličnost in izjemen doprinos k znanosti. Akademsko nagrado, ki izkazuje mednarodno odmevnost, sta letos prejela tudi doc. dr. Urška Tuškej Lovšin in prof. Klement Podnar za članek “Consumers’ identification with corporate brands: brand prestige, anthropomorphism and engagement in social media”, ki je bil objavljen v reviji Journal of Product & Brand Management leta 2018.

25. avgust 2019 | FDV

Kolegialna pomoč ("Buddy System") - postani "buddy" za tuje študente v študijskem letu 2019-20

Z novim študijskem letom na Fakulteti za družbene vede študente vabimo h kolegialni pomoči, k sodelovanju v "Buddy System", ki povezuje tuje in slovenske študente na neobvezujoči in neformalni ravni.

18. avgust 2019 | FDV

Izšla monografija v okviru skupnega magistrskega programa CoDe

Ob koncu drugega cikla izvedbe skupnega magistrskega programa Comparative Local Development (CoDe) je pri založbi Lex Localis izšel večavtorski zbornik z naslovom Contemporary Drivers of Local Development.

18. avgust 2019 | FDV

Starejši in njihovi svojci bodo lahko eno leto brezplačno preizkušali pametne naprave v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAAlution

Svetovna zdravstvena organizacija predvideva, da se bo delež svetovnega prebivalstva, starejšega od 60 let, do leta 2050 skoraj podvojil (z 12% na 22%). Že danes se v številnih evropskih državah soočamo s pomanjkanjem prostora v domovih za starejše in (pre)dragimi oskrbami starejših oseb na njihovih domovih. Po drugi strani so sodobni starejši posamezniki vse bolj aktivni, želijo se družiti in samostojno ter čim dlje živeti doma tudi v starosti.

22. julij 2019 | FDV

Objavljen je razpis za tutorje študente za študijsko leto 2019/20

Na razpis se prijavite s priloženim obrazcem, obravnavane pa bodo samo popolne vloge, poslane do vključno 2. 8. 2019.

19. julij 2019 | FDV

[Kontekst #4] Prof. dr. Aleš Črnič o tem, zakaj je družboslovje pravzaprav pomembno

V prvem delu druge sezone rubrike Kontekst smo se s prof. dr. Alešem Črničem smo se pogovarjali, zakaj je družboslovje pomembno, katerih tem, in na kakšen način, se jih loteva.

17. julij 2019 | Kontekst, FDV

Elizabeta Gjorgievska, soproga predsednika Republike Severne Makedonije, v okviru obiska na Fakulteti za družbene vede izkazala veliko zanimanje za projekt Safe.si

Fakulteto za družbene vede je včeraj obiskala Elizabeta Gjorgievska, ki je bila skupaj s soprogom, predsednikom Republike Severne Makedonije, na dvodnevnem obisku v Sloveniji. Prof. dr. Gjorgievsko je sprejela prodekanja prof. dr. Katja Lozar Manfreda. V nadaljevanju obiska je Marko Puschner, koordinator projekta Center za varnejši internet, predstavil Točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru fakultete.

17. julij 2019 | FDV

Center za socialno psihologijo gostil uvodno srečanje partnerjev projekta Newcomers

Pretekli teden je Center za socialno psihologijo, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, gostil uvodno srečanje partnerjev novega EU projekta Newcomers (New clean energy communities in a changing European energy system), ki se osredotoča na energetsko prihodnost in nove energetske skupnosti.

10. julij 2019 | Za medije, FDV