Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Testni dostop do Sociology Source Ultimate

Sociology Source Ultimate je sociološka podatkovna zbirka, ki na enem mestu prinaša podatke o člankih iz več kot 3.200 revij, ki so večinoma recenzirane. Zbirka vključuje tudi preko 2100 video posnetkov. Dostop je na voljo do 2. junija 2023.

05. maj 2023 | FDV, Testni dostop

Večina novinarjev za tretjino svojega delovnega obdobja nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi

Center za raziskovanje družbenega komuniciranja Fakultete za družbene vede v Ljubljani in Sindikat novinarjev Slovenije sta 3. maja, na svetovni dan svobode medijev, predstavila rezultate raziskave o delovnih in življenjskih pogojih novinarjev v Sloveniji.

03. maj 2023 | Raziskave, FDV

Kreativnost je ustvarjanje pomena na osnovi sinteze

Na Fakulteti za družbene vede gostoval prof. dr. Michael Bošnjak, profesor metodologije psihološkega raziskovanja na Univerzi v Trieru (Nemčija). V zadnih letih se ukvarja predvsem z metodami sinteze raziskovalnih rezultatov kot najvišje stopnje ustvarjanja znanja.

24. april 2023 | Dogodek

[Založba FDV] Raymond Williams: Televizija

Knjiga predstavlja pomembne osnove za razprave s tehnološko determinističnimi teorijami o kompleksnem razmerju med družbo in tehnologijo, o vlogi namere pri tehnološkem razvoju ter o družbeni uporabi tehnologije.

24. april 2023 | Založba FDV

Testni dostop do EIU Viewpoint

EIU Viewpoint je informacijski vir, ki omogoča vpogled v podatke s področja politike in ekonomije ter njihovo analizo. Na voljo do 28. 4. 2023.

14. april 2023 | Testni dostop

Okrogla miza ob 30-letnici članstva Slovenije v Svetu Evrope

Prisotne sta nagovorila dekan prof. dr. Iztok Prezelj in Tanja Fajon, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije. Sledila je panelna razprava, na kateri so sodelovali dr. Marko Bošnjak, prof. dr. Petra Roter, g. Matjaž Gruden, dr. Neža Kogovšek Šalamon in g. Branko Soban.

12. april 2023 | Dogodek

Mikrodokazila za hitrejši prenos visokošolskih znanj v prakso v slovenskem visokošolskem sistemu že čez dve leti?

Fakulteta za družbene vede je 5. aprila gostila posvet Univerze v Ljubljani o mikrodokazilih - potrdilih o pridobljenih znanjih v krajših, prožnejših in dostopnejših učnih izkušnjah, kjer so v ospredju potrebe udeležencev, zaposlovalcev in družbe.

06. april 2023 | Dogodek

Testni dostop do Taylor & Francis eBooks

Taylor & Francis eBooks je spletna digitalna platforma, ki ponuja obsežno zbirko e-knjig, ki so jih napisali svetovno znani in nagrajeni uredniki in avtorji. Na voljo do 30. aprila 2023.

05. april 2023 | Testni dostop

Pretresla nas je tragična vest, da je umrl naš sodelavec dr. Branko Ilič

Z žalostjo sporočamo, da nas je veliko prezgodaj zapustil sodelavec in prijatelj dr. Branko Ilič.

04. april 2023

[GALERIJA FDV] Fotomorfoze - fotografska razstava Rina Gropuzza

Razstava Fotomorfoze, ki je leta 2020 gostovala v Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu ter leta 2019 v Palači Gopčevič v Trstu, predstavlja ožji izbor fotografij umetnikovega opusa, ki so nastale v zadnjih štirih desetletjih.

31. marec 2023 | Galerija FDV