Novice in obvestila

Prof. dr. Dejan Verčič v Pekingu digitalno gostoval na veliki mednarodni konferenci

Prof. Verčič je nastopil z referatom z naslovom ”Komuniciranje rešuje življenja,” v katerem je povzel izkušnje iz potekajoče pandemije koronavirusa in opozoril na nepripravljenost na prihajajoče globalne krize, ki jih prinašajo globalno segrevanje in podnebne spremembe, od vremenskih nesreč, pomanjkanja pitne vode, demografskih neravnotežij in migracij.

10. maj 2021 | Mednarodno

[Galerija FDV] Cezar Altai - Novice iz kaosa: O šumih podzavesti.

Na predstavitvi sta spregovorila dekanja Fakultete za družbene vede, prof. dr. Monika Kalin Golob in g. Miguel Paiva Lacerda, vodja kulturnega oddelka brazilskega veleposlaništva. O razumevanju podzavesti je spregovoril prof. dr. Igor Škamperle, poznavalec in interpretator del Carla Gustava Junga.

10. maj 2021

[Založba FDV] Peter Stanković: Zgodovina slovenskega celovečernega igranega filma. 2, Preporod slovenskega filma (1988-2004)

V drugi polovici osemdesetih let 20. stoletja je slovenski film zašel v krizo. Snemali so se filmi, ki niso prepričali ne gledalcev ne kritikov, obisk kinematografskih predstav je strmo padal, zaradi ekonomske krize je bilo za proizvodnjo na voljo vedno manj denarja, predvsem pa se je med ljudmi zasidralo prepričanje, da je slovenski film popolnoma negledljiv.

06. maj 2021 | Nova knjiga

[Založba FDV] Jasna Mikić: Spol in jezik

Knjiga Spol in jezik je plod večletnega poglobljenega in disciplinarno razvejenega uvida v teoretsko obravnavo izbranega pojava ter temu ustreznega lastnega večdisciplinarnega em- piričnega raziskovanja.

06. maj 2021 | Nova knjiga

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Barbara Polajnar, performerka, pedagoginja in producentka, o svoje izkušnji študija in karierni poti: "Znanje iz smeri kulturologije je zame pomenilo ključno orodje pri razumevanju in delu na področju družbeno angažirane umetnosti."

04. maj 2021 | Kariernik

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Valentina Novak, referentka za komunikacijske in informacijske sisteme v enoti za komunikacijo na Generalnem direktoratu za proračun Evropske unije, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Kam bi prišli, če ne bi imeli ljudi, ki znajo preučevati družbeno strukturo? Narediti poglobljene analize in napisati dobre zgodbe? Z družboslovnim znanjem kljubovati razdiralnim političnim silam? Mislim, da ne prav daleč."

28. april 2021 | Kariernik

Testni dostop do Atla Religion Database with AtlaSerials PLUS (citatni indeksi)

ATLASerials PLUS je zbirka več kot 560 revij s področja religije in teologije. Dostopna so celotna besedila člankov v več kot 20 jezikih iz več kot 35 držav.

23. april 2021

»Migrant je samo človek, ta pa je lahko dober ali slab« - nagrajeni prispevek študentk novinarstva

Vabljeni k branju nagrajenega časopisnega članka Sare Štiglic in Sabine Brezner, v okviru projekta MIND.

22. april 2021 | FDV

Kibernetski napadi na vodno infrastrukturo lahko ogrozijo oskrbo s pitno vodo

Na spletnem dogodku Zaščita kritične infrastrukture na spletu: Voda in kibernetska varnost, ki so ga skupaj organizirale Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Evro-atlantski svet Slovenije in Microsoft, so se domači in tuji govorci dotaknili spletnih groženj, vloge predpisov pri izboljševanju odpornosti vodne infrastrukture ter pomena mednarodnega prava in norm.

22. april 2021 | Dogodek

Odziv Katedre za obramboslovje na Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vojaški dolžnosti

Na Katedri za obramboslovje menimo, da je Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vojaški dolžnosti potreben širše javne razprave in da bi moral temeljiti na obsežnem raziskovanju različnih možnosti za popolnjevanje Slovenske vojske, kot tudi na raziskavah odnosa mladih do vojaške dolžnosti, saj jih sprememba Zakona najbolj prizadeva.

21. april 2021 | Aktualno