Novice in obvestila

Fakulteta za družbene vede podpisala sporazum za skupen boj proti korupciji, prevaram in finančnemu kriminalu

Na Računskem sodišču RS se je že drugo leto zapored odvila podpisna slovesnost, kjer je kar 18 partnerjev s podpisom sporazuma o sodelovanju javno izrazilo podporo iniciativi 'Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2020'.

11. junij 2020

Obremenjujoče izkušnje v otroštvu pomembno zaznamujejo zdravje in življenje v odraslosti

V Sloveniji smo v 2019 prvič ugotavljali razširjenost obremenjujočih izkušenj v otroštvu (OIO) ter njihove povezave z zdravjem posameznikov in različnimi vidiki njihovega funkcioniranja in kakovosti življenja v odraslosti.

10. junij 2020 | FDV

V ponedeljek 8. 6. 2020 se ponovno odpira čitalnica ODKJG

Uporabljajo jo lahko le člani knjižnice, ki morajo spoštovati fizično razdaljo in ostale napotke.

08. junij 2020 | FDV

Študent FDV Tine Šteger in mentorica doc. dr. Simona Kukovič prejela MSS nagrado za najboljše diplomsko delo s področja mladih v letu 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) je letos že enajstič zapored izbral najboljše diplomsko in magistrsko delo za preteklo leto s področja mladih. Ključni kriteriji za ocenjevanje zaključnih del so bili aktualnost, uporabnost, pronicljivost ter izvirnost zaključnega dela.

05. junij 2020

Razpis za kandidate za mlade raziskovalce 2020 ​

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2020.

03. junij 2020 | FDV

[Galerija FDV] Spletna slikarska razstava »Iščem negovalko s polno potovalko«

Za namen spletne otvoritve, ki ne omogoča klasičnega pogovora v živo z umetnikom, smo se odločili sprožiti spletni pogovor. Samove slike izzivajo – moški nariše podobo ženske in pripiše, da išče storitev, pa še opredeli dodatne zahteve, pa se podpiše in navede, koliko je star. Pomislili smo, da bodo družboslovke in družboslovci odreagirali na različne načine.

03. junij 2020 | Galerija FDV, FDV

Izšel je Evropski komunikacijski monitor 2020

Letošnje poročilo izpostavlja aktualne teme etike, spola, kibernetske varnosti, razvoja kompetenc in orodij v strateškem komuniciranju in odnosih z javnostmi.

02. junij 2020 | Publikacija, Mednarodno

Prof. dr. Mitja Velikonja gostoval na Univerzi Yale v New Havenu

Njegova knjiga o političnih grafitih v srednji Evropi (Routledge, 2020) je bila posebej omenjena v izstopajočih dosežkih tamkajšnjega Centra za evropske študije v letu 2020.

02. junij 2020 | Mednarodno

[Založba FDV] Andrej Kirn: Družbena alternativa in entropija

Negativne družbenoekološke posledice globalnih razsežnosti je povzročil človek sam s spreminjanjem prostora, favne in flore, z obsegom potreb in načinom zadovoljevanja teh.

01. junij 2020 | Nova knjiga

Poletni tabor za otroke v sodelovanju z Zvezo Sonček

Na Centru za proučevanje družbene blaginje FDV UL v okviru mednarodnega projekta MeWe Horizon2020 v sodelovanju z Zvezo Sonček organiziramo poletni tabor.

01. junij 2020 | FDV