Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

[ADP] Nova raziskava: Slovensko javno mnenje 2016

V Arhivu družboslovnih podatkov so objavili raziskavo Slovensko javno mnenje 2016. Vprašalnik vključuje 4 vsebinske sklope, ki pokrivajo različne nacionalne raziskave: Stališča Slovencev o družinski problematiki in potrebah družin,

30. maj 2017 | Raziskave

Na Fakulteti za družbene vede smo odprli Tajvanski center za sinološke vire v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

V sredo, 24. maja, smo na Fakulteti za družbene vede odprli Tajvanski center za sinološke vire v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library, EARL). Tajvanski center za sinološke vire se nahaja v prvem nadstropju FDV, v Osrednji družboslovni knjižnici in je odprt za javnost, izposoja gradiva na dom pa je možna za vse člane knjižnice.

29. maj 2017 | Dogodek

Praznovali smo 10. obletnico Galerije FDV

V sredo 24. maja 2017 smo obeležili 10. obletnico delovanja Galerije FDV. Zbrane je pozdravila vodja Galerije FDV prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, pozdravil in čestital je tudi dekan FDV prof. dr. Rado Bohinc, častni nagovor pa je imela prodekanja in dolgoletna podpornica Galerije FDV prof. dr. Monika Kalin Golob.

29. maj 2017 | Galerija FDV, Dogodek

Na Fakulteti za družbene vede je potekala konferenca »Prihodnost slovenske države blaginje«

Na Fakulteti za družbene vede je pretekli teden potekala konferenca »Prihodnost slovenske države blaginje«, ki je bila organizirana v sklopu mednarodnega projekta NORFACE »Prihodnost držav blaginje – Evropa naših otrok«.

29. maj 2017 | Dogodek

Športni dan FDV

​V torek 23. maja je potekal prvi športni dan Fakultete za družbene vede, na katerem so se študenti in študentke pomerili v dveh športnih disciplinah.

26. maj 2017 | Dogodek

Slovenski predsednik g. Borut Pahor in avstrijski zvezni predsednik dr. Alexander Van der Bellen v pogovoru s študenti Fakultete za družbene vede o prihodnosti Evropske unije

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani se je v okviru svojega prvega uradnega obiska v Sloveniji avstrijski zvezni predsednik dr. Alexander Van der Bellen srečal s slovenskim predsednikom g. Borutom Pahorjem ter s študenti in zaposlenimi.

25. maj 2017 | Dogodek

Obisk varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer na FDV

V ponedeljek 22. maja je pri predmetu Politika človekovih pravic gostovala Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Študentom je opisala institut varuha, posebej pa se je posvetila najnovejšim dogodkom, povezanim z varovanjem človekovih pravic v Sloveniji.

24. maj 2017 | Dogodek

Testni dostop do zbirke Climate Change and Law Collection

Na Univerzi v Ljubljani imamo do 15. 6. 2017 testni dostop do zbirke Climate Change and Law Collection.

23. maj 2017 | Obvestila

Akademski zbor FDV

V torek 16. maja 2017 je v veliki dvorani fakultete potekal Akademski zbor FDV. V okviru dogodka so na akademskem zboru potekale volitve za nove člane in članice senata.

22. maj 2017 | Obvestila, Dogodek

Nova številka revije Družboslovne razprave

Izšla je nova številka revije Družboslovne razprave. V številki 84 si lahko preberete tematski sklop z naslovom Feministične filmske teorije, ki ga je uredila Jasmina Šepetavc.

22. maj 2017 | Publikacija