Skoči do osrednje vsebine

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij


Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko.

Konferenca je minila v znamenju preučevanja družbenih dejavnikov na mikro ravni, katerih posledica so pomembni družbeni pojavi, kot so neenakost in konflikti, osvetljujejo pa tudi način oblikovanja medosebnih odnosov in sprememb v digitalnem svetu.

Dogodek sta zaznamovali dve osrednji predavanji. Na prvem je prof. dr. Károly Takács poudaril pomembnost upoštevanja lokalnih družbenih mehanizmov pri preučevanju družbenih pojavov in kolektivne dinamike na makro ravni, na drugem osrednjem predavanju pa je prof. dr. Betina Hollstein predstavila poglobljeno študijo Simmlovega raziskovalnega dela z vidika vplivov življenjskih dogodkov na strukturo osebnih omrežij.

Pomemben del konference je bila tudi serija organiziranih izobraževanj, na katerih so sodelujoči izpopolnjevali kompetence na področju metodologije analize omrežij, pa tudi uporabe najsodobnejših programskih rešitev za analizo omrežij.

 

Več o dogodku je na voljo na povezavi

6


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. september 2023 | v kategoriji: Dogodek, FDV