Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Izšla je nova številka revije Journal Of Comparative Politics (JCP)

Izšla je druga številka petnajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki, prosto dosegljiva pa je na spletu.

01. junij 2022

Sabina Lange in Boštjan Udovič postala člana Diplomatske akademije

Programski svet Diplomatske akademije je sestavljen iz šestih članov, štirje so zaposleni na Ministrstvu za zunanje zadeve, dva pa sta zunanja strokovnjaka.

01. junij 2022

[Častni shod] Fakultetno priznanje strokovnim delavcem: Judita Goričar

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

30. maj 2022 | Dosežki

Indopacifik v spreminjajočem se mednarodnem okolju

V torek, 24. maja, je ob 30-letnici diplomatskih odnosov med Slovenijo in Avstralijo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani potekala okrogla miza o izzivih in priložnostih v indopacifiški regiji. Dogodek je potekal v sklopu obeležitve tridesete obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Avstralijo.

30. maj 2022

Umrl je zasl. prof. dr. Tomo Korošec

Z žalostjo sporočamo, da je preminil naš dragi in cenjeni kolega zasl. prof. dr. Tomo Korošec.

28. maj 2022

Dekan Fakultete za družbene vede prof. dr. Iztok Prezelj podpisal sporazum z Natovim centrom odličnosti

S podpisom tega sporazuma Katedra za obramboslovje nadaljuje sodelovanje s centri odličnosti zveze NATO. Sporazum o sodelovanju bo omogočal izvajanje študentskih praks, sodelovanje v obliki predavanj, poleg tega pa predstavlja osnovo za sodelovanje v bodočih skupnih projektih.

27. maj 2022

FDV UL prvak študentske lige v malem nogometu

Zaključek sezone in izjemen uspeh futsal ekipe FDV UL! Potem, ko so naši fantje v izločilnih bojih najprej izločili ekonomiste in farmacevte, so delo v slogu dokončali v velikem finalu. Za naslov so nogometaše Fakultete za elektrotehniko UL premagali po izvajanju šestmetrovk.

26. maj 2022

[Častni shod] Fakultetno priznanje strokovnim delavcem: mag. Janez Jug

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

25. maj 2022 | Dosežki

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online

Na volje je trajni dostop do dodatnih elektronskih zbirk klasičnih tekstov dostopnih preko e-vira Oxford Scholarly Editions Online

23. maj 2022

Prof. dr. Franc Mali prispeval poglavje o zaščiti intelektualne lastnine in etiki na področju biotehnologije

Pri ugledni mednarodni založbi John Wiley & Sons je izšla knjiga z naslovom Genome Editing in Drug Discovery (Preurejanje genoma in odkrivanje zdravil), za katero je prof. dr. Franc Mali prispeval poglavje, kjer se ukvarja s kompleksnimi vprašanji zaščite intelektualne lastnine na tem področju ter povsem novimi bioetičnimi izzivi, ki se pojavljajo z razvojem in aplikacijo omenjene tehnologije.

23. maj 2022 | Mednarodno