Novice in obvestila

Izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko med finalisti izbora Mentor leta

Prejšnji teden se je zaključil izbor za mentorja leta 2020, ki ga vodi Mlada akademija

01. junij 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Dolores Kores, direktorica Urada RS za mladino, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Čeprav se danes zdi, da v ospredje stopata naravoslovje in tehnologija, sem prepričana, da tudi zdaj brez družboslovnega napredka ne bo šlo."

27. maj 2021 | Kariernik

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Nejc Jemec, odgovorni urednik Vala 202, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Najbolj hvaležen pa sem profesorjem, da so me intelektualno spodbujali, izzivali in tudi gnali do točke, s katere danes znam postavljati vprašanja. Zakaj? Zakaj zakaj? Zakaj zakaj zakaj? Vprašanja rojevajo nova spoznanja."

25. maj 2021 | Kariernik

Enoletni testni dostop elektronske zbirke De Gruyter eBooks (EBA - All eBooks Collection)

De Gruyter eBooks (EBA - All eBooks Collection) je zbirka več kot 100.000 znanstvenih in strokovnih knjig, ki jih objavlja več kot 40 uglednih založnikov

24. maj 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Aleš Istenič, raziskovalec na Inštitutu RS za socialno varstvo, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Študentom in študentkam, ki ste se odločili za študij na FDV, svetujem, da se potrudite in študij zaključite. Po študiju nadaljujte s pridobivanjem dodatnih specifičnih znanj, ki jih boste potrebovali pri svojem delu."

21. maj 2021 | Kariernik

Vabilo k objavi v tematski številki MZ (Metodološki zvezki – Advances in Methodology and Statsitics)

Poziv za konceptualne, metodološke in statistične članke na temo raziskovanja v času pandemije COVID-19 .

19. maj 2021 | Publikacija

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Charles Nonne, kulturni ataše, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Mednarodno okolje, v katerem sem študiral, mi je nedvomno pomagalo razširiti perspektive in razumevanje lastne družbe."

18. maj 2021 | Kariernik

Vabilo k sodelovanju v raziskavi o prehranskih navadah mladih oseb

​Vabljeni k sodelovanju v raziskavi Mladi fleksitarijanci kot napovedovalci družbenih sprememb na področju prehranjevalnih navad, ki jo izvajamo na Centru za socialno psihologijo, Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani.

18. maj 2021

V seriji posvetov o kibernetski varnosti kritične infrastrukture

V seriji spletnih predavanj se bodo udeleženci do konca junija skupaj s priznanimi govorci iz Slovenije in tujine dotaknili še kibernetskih groženj na področju zdravstvenega sektorja in finančnih storitev.

17. maj 2021

EARL praznuje peto obletnico

Danes, 17. maja 2021, je pet let, odkar sta takratna dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Branka Kalenić Ramšak in takratni dekan Fakultete za družbene vede, prof. dr. Rado Bohinc, podpisala sporazum o ustanovitvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo.

17. maj 2021