Novice in obvestila

Razprava Umetna inteligenca in nadzor

Na Fakulteti za družbene UL vede je 28. 2. 2020 potekala druga v seriji petkovih razprav, s katerimi ozaveščamo o vlogi ter pomenu umetne inteligence v svetu. Na januarski razpravi smo spoznali osnove umetne inteligence, priložnosti in nevarnosti, na tokratni pa smo se spraševali: Kakšne spremembe povzroča napredek tehnologije umetne inteligence v kontekstu nadzora? Kakšne so prednosti, priložnosti, nevarnosti in izzivi nadzora?

28. februar 2020 | Dogodek

Vabilo k sodelovanju pri Journal of International Relations and Development (JIRD)

Revijo je ustanovil Center za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede, ki vabi akademike, da sodelujejo pri razvoju JIRD-a s svojimi prispevki o aktualnih vprašanjih mednarodnih odnosov, razvojnih študij ter mednarodne politične ekonomije.

28. februar 2020 | FDV

Želiš spreminjati svet?

Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin.

28. februar 2020 | FDV

Laboratorij za analizo besedil

Namen nove pridobitve je širjenje inovativnih pristopov v pedagoškem delu, torej, da jo čim bolj vključimo v predmete, pri katerih se študentke in študenti FDV srečujejo z različnimi pristopi za analizo besedil in multimedijskih dokumentov.

28. februar 2020 | FDV

Objavljen razpis za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe FDV

Prijava poteka preko portala eVŠ. Natančno sledite navodilom za registracijo in izpolnjevanje prijave.

27. februar 2020 | FDV

Nov spletni časopis o znanosti

Minuli teden je zaživel Alternator (/www.alternator.science/), nov spletni časopis o znanosti, ki ga pišejo raziskovalke in raziskovalci

24. februar 2020

Pozdravni dan za tuje študente

V četrtek, 13. februarja 2020, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2019/20. Več kot 70 novih študentov iz različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih in meddržavnih sporazumov.

17. februar 2020 | FDV

Informativni dnevi za dodiplomski študij

14. in 15. februarja so potekali informativni dnevi za dodiplomski študij, na katerih so dijaki in dijakinje iz prve roke dobili informacije o študijskih programih na Fakulteti za družbene vede.

14. februar 2020 | Dogodek, FDV

Obisk hrvaške predsednice pri mentorju

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na Fakulteti za družbene vede pri mentorju svoje bodoče doktorske disertacije prof. dr. Antonu Grizoldu.

13. februar 2020 | FDV

Dan varne rabe interneta: Imata starša raje svoj telefon kot mene?

Sestavni del življenja današnjih staršev so mobilni telefoni, ki jim omogočajo dostop do informacij, komunikacijo in zabavo. V torek, 11. februarja 2020, na dan varne rabe interneta, je točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, začela s kampanjo, s katero želijo starše opozoriti na pretirano rabo mobilnih telefonov.

12. februar 2020 | FDV