Novice in obvestila

Gostujoče predavanje veleposlanika Lamberta Zannierja (na daljavo)

Kljub epidemiji in spremembah v študijskem procesu se študenti in študentke FDV udejstvujejo v najrazličnejših oblikah dela na daljavo. Tokrat so pri predmetih Mednarodno varstvo manjšin in Mednarodno upravljanje konfliktov prisluhnili predavanju veleposlanika Lamberta Zannierja.

15. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Marjan Malešič je s kančkom ironije strnil svojo družboslovno misel o nekaterih vidnih paradoksih procesa zaznavanja krize, ki jo je povzročil virus COVID-19, in odzivanja nanjo na globalni, regionalni in nacionalni ravni.

15. april 2020 | FDV

[Nova knjiga] EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions

Urednika knjige sta koordinatorka modula izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in učitelj modula asist. dr. Danijel Crnčec. Avtorji posameznih poglavij so študenti mednarodnih odnosov UL FDV in izmenjalni študenti z Univerze v Radboudu na Nizozemskem ter Univerze britanske Kolumbije v Vancouvru, Kanadi.

14. april 2020 | Nova knjiga, FDV

Članek o pomenu ekonomske diplomacije pri vstopu na tuje trge v obdobju globalnih verig vrednosti (avtorja: Andreja Jaklič in Slobodan Šešum)

Prof. dr. Andreja Jaklič in dr. Slobodan Šešum sta v reviji International Journal of Diplomacy and Economy objavila znanstveni članek o pomenu ekonomske diplomacije pri vstopu na tuje trge v obdobju globalnih verig vrednosti.

13. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Cirila Toplak je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, družbenih spremembah in osmišljanju samih sebe v trenutnem položaju.

10. april 2020 | FDV

Blog #Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19

Blog, ki je delo šestih študentk in profesorice Fakultete za družbene vede, opozarja predvsem na marginalizirane skupine, ki v času epidemije nimajo možnosti ostati doma.

09. april 2020 | FDV

[Članek] Pregled intervencij za promoviranje darovanja organov po smrti z vidika socialnega marketinga.

Mlada raziskovalka Sinja Čož in mentorica Tanja Kamin v soavtorstvu objavili članek v reviji Progress in Transplantation

07. april 2020 | Dosežki, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Andreja Jaklič je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in priložnostih za razmislek in izboljšave.

07. april 2020 | FDV

[Založba FDV] Simona Zavratnik, Sanja Cukut Krilić: Digitalni begunci. Transformacije migracijskih poti ali ko pametni telefon nadomesti kovček

Gre zlasti za premislek o konceptu ranljivosti (predvsem žensk in otrok), za analizo percepcij migrantov in beguncev s strani javnosti in za refleksije podnebnih sprememb in ideje podnebnih beguncev, ki postavljajo pod vprašaj temeljne klasifikacijske mehanizme konstruiranja bolj ali manj ‘legitimnih’ skupin migrantov in migrantk. V tem oziru se avtorici zavzemata za več solidarnosti pri gibanju posameznikov skozi ‘pregrade’ in ‘nasilne meje’ sodobnih nacionalnih držav.

06. april 2020 | Nova knjiga, FDV, Založba

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Zlatko Šabič je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in oblikovanju nadzorstvenih politik v imenu zajezitve širjenja koronavirusa.

02. april 2020 | FDV