Novice in obvestila

S ponedeljkom, 18. maja, vrata odpira izposoja knjižnice

Fakulteta nadaljuje z delom na daljavo, izposoja ODKJG pa je zopet odprta. Več o pogojih izposoje si preberite v obvestilu.

18. maj 2020

COVID-19 - družboslovni vidiki: ekspertna mnenja sodelavcev FDV v medijih

Povzetek medijskega poročanja v času pandemije koronavirusa in strokovna mnenja sodelavcev na FDV.

18. maj 2020 | FDV

[Spletna Galerija FDV] Alma M. Karlin - državljanka sveta

Kmalu po postavitvi razstave akademske slikarke in kitajsko-slovenske umetnice Huiqin Wang so bile razglašene izredne razmere. Ker si želimo, da bi razstavo lahko videlo več ljudi, smo jo prestavili tudi na splet.

15. maj 2020 | Galerija FDV, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Doc. dr. Simona Zavratnik je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in opozorila da je v času vseprisotnosti poziva #Ostanidoma trendovskemu geslu treba dodati, da nimajo vsi posamezniki niti vse družbene skupine luksuza ostati v varnem okolju in izolirani pred pandemijo.

15. maj 2020 | FDV

Teorija in praksa poziva k oddaji prispevkov na temo Key Societal Challenges of Crisis Response in the Case of Global COVID-19 Crisis

Vabljeni k oddaji prispevkov za posebno številko revije Teorija in praksa, ki bo posvečena ključnim družbenim izzivom ob kriznih odzivih na Covid-19.

14. maj 2020 | TiP

Svoboda tiska pomeni svobodo kritike in nasprotovanja

Izjava Katedre za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede (FDV) ob aktualnih političnih izjavah o medijih in novinarstvu

14. maj 2020 | Za medije

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Marko Lovec je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, neenakosti v mednarodni skupnosti kot posledici globalizacije in izkoriščanju krize za krepitev oblasti.

07. maj 2020 | FDV

[Poziv] k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu

Časopis za kritiko znanosti v sodelovanju s slovenskim vozliščem Research Data Alliance (RDA) poziva k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu.

07. maj 2020 | TiP, FDV

Družboslovna misel: spletni seminar FDV - LASTNIŠTVO ZAPOSLENIH V PODJETJIH IN TRENUTNA KRIZA

Fakulteta za družbene vede UL je v sodelovanju z Inštitutom za ekonomsko demokracijo (IED) organizirala spletni seminar o lastništvu zaposlenih v slovenskih podjetjih. Ali v sodobnem gospodarstvu sploh obstaja prostor za lastništvo zaposlenih? Kaj pravzaprav je lastništvo zaposlenih in kako lahko izboljša poslovanje ter lokalno odgovornost podjetij? Seveda nismo mogli mimo trenutne krize – ali lahko državno pomoč usmerimo v vzpostavitev lastništva zaposlenih in kaj bi s tem pridobili?

06. maj 2020 | FDV

Kako smo preživljali korono v večstanovanjskih stavbah v Ljubljani?

Če prebivate v Ljubljani v večstanovanjski stavbi (več kot 8 stanovanj), vas vabimo k izpolnjevanju ankete o življenju v času korona krize.

06. maj 2020 | FDV