Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Pretresla nas je žalostna vest, da je umrl naš študent Jernej Čad

​Z žalostjo sporočamo, da nas je veliko prezgodaj zapustil študent podiplomskega študija na Fakulteti za družbene vede Jernej Čad.

07. junij 2017 | Obvestila

[Založba FDV] Razpotja in prelomi: spremembe na področju menedžmenta človeških virov v Sloveniji

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga, ki ponuja vpogled v delovanje organizacij na področju menedžmenta človeških virov v predkrizni in pokrizni perspektivi. Namenjena je akademski javnosti ter strokovnjakom in menedžerjem na področju človeških virov.

07. junij 2017 | Nova knjiga

Gostovanje dr. Renate Mieńkowske-Norkiene z Univerze v Varšavi

​V okviru programa Erasmus+ smo gostili dr. Renato Mieńkowska-Norkiene z Oddelka za politologijo in mednarodne odnose Univerze v Varšavi. Predavala je pri predmetih Oblikovanje in izvajanje evropskih politik ter Zunanji odnosi EU.

07. junij 2017 | Predavanje

Na FDV potekal tečaj prve pomoči

V mesecu maju smo se zaposleni FDV udeležili še drugega obnovitvenega tečaja prve pomoči v okviru projekta Za življenje. Tečaj je potekal v organizaciji študentov in študentk medicine v okviru Društva študentov medicine Slovenije.

06. junij 2017 | Dogodek

Izšla je posebna številka revije Corporate Communications: An International Journal

Posebno izdajo revije Corporate Communications: An International Journal o komunikacijskih vidikih trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti so uredili Urša Golob Podnar , Nataša Verk , Christa Thomsen , Anne Ellerup-Nielsen , Wim J.L. Elving in Klement Podnar.

06. junij 2017 | Publikacija

Izr. prof. dr. Petra Roter na kongresu največjega evropskega združenja narodnih manjšin

Izr. prof. dr. Petra Roter je imela 19. maja na 62. kongresu FUEN (Federal Union of European Nationalities) naslovni govor o stanju varstva narodnih manjšin v Evropi. Kongres največjega evropskega združenja narodnih manjšin je potekal od 18. do 20. maja v Cluju v Romuniji.

05. junij 2017 | Dogodek

Izšla je nova številka revije Journal of comparative politics (JCP)

Izšla je druga številka jubilejnega, desetega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki, prosto dosegljiva pa je na spletnem naslovu www.jofcp.org, kjer so objavljena tudi vsebinska izhodišča revije ter podrobna navodila za avtorje.

05. junij 2017 | Publikacija

Primerjalno raziskovanje interesnih skupin

Center za politološke raziskave je med 30. 5. in 1.6. na Fakulteti za družbene vede organiziral dvodnevno delavnico v sklopu mednarodnega projekta Primerjalno raziskovanje interesnih skupin.

05. junij 2017 | Dogodek

Na konferenci Alumni kluba FDV izpostavili izjemen pomen in aktualnost družbene odgovornosti

V sredo 31. maja 2017 se je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v organizaciji Alumni kluba FDV odvila konferenca o družbeni odgovornosti. Na dogodku smo kot prvega predsednika Alumni kluba FDV razglasili Sandija Češka, diplomanta fakultete ter ustanovitelja in direktorja Studia Moderna.

02. junij 2017 | Dogodek, Alumni

[Znanost] Nova spoznanja o interesnem predstavništvu v okviru mnogoravenskega političnega sistema EU

Danica Fink-Hafner, Mitja Hafner-Fink in Meta Novak so v soavtorstvu z Rainerjem Eisingom, Danielom Raschem in Patrycjo Rozbicko objavili članek »Who says what to whom? Alignments and arguments in EU policy-making« v prestižni mednarodni znanstveni reviji West European Politics.

30. maj 2017 | Raziskave, Publikacija