Novice in obvestila

Prof. dr. Dejan Verčič prejemnik nagrade EUPRERA

Čestitamo prof. dr. Dejanu Verčiču, ki je v petek 27. septembra prejel nagrado Evropskega združenja za poučevanje in raziskovanje odnosov z javnostmi (EUPRERA)

02. oktober 2019 | Dosežki, FDV

V ospredju letošnje Noči raziskovalcev 100. obletnica Univerze v Ljubljani

Zadnji petek v septembru so v 22 krajih po Sloveniji v okviru Evropske noči raziskovalcev potekali številni dogodki, v ospredju katerih je bila znanost. Fakulteta za družbene vede se je promociji znanosti pridružila s predstavitvijo na Novem trgu v Ljubljani v okviru Znanstvenega bazarja. V vseslovenski akciji smo tako za en dan organizacije, ki se ukvarjamo z znanostjo in raziskovanjem, znanost dobesedno pripeljale na ulice.

01. oktober 2019 | FDV

24. letna konferenca Srednjeevropskega politološkega združenja (CEPSA)

Konference se je udeležilo več kot 150 udeležencev iz vseh osmih držav članic CEPSA, ki so lahko poslušali 107 predstavitev prispevkov na dvajsetih panelih. Konference so se udeležili tudi trije politologi iz Fakultete za družbene vede.

01. oktober 2019 | FDV

Sprejem brucev na FDV

1. oktobra bomo na Fakulteti za družbene vede pozdravili že 58. generacijo študentk in študentov.

30. september 2019 | FDV

Sprejem tujih študentov in študentk na Fakulteti za družbene vede

Več kot 150 novih študentov iz različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih in meddržavnih sporazumov.

30. september 2019 | FDV

Nova objavljena raziskava v Arhivu družboslovnih podatkov

V ADP objavljena raziskava Uporaba spletnih panelov v anketni metodologiji, 2016: sistematični pregled

30. september 2019 | FDV

Revija Journal of Comparative Politics prvič doslej s faktorjem vpliva

Revija Journal of Comparative Politics (JCP), ki jo soizdaja Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij (CPUPI), je prvič doslej pridobila faktor vpliva v Scopusu (SNIP= 0.549) za leto 2018.

27. september 2019 | FDV

Prvič podeljena nagrada združenja CELSA za prispevek k razvoju družbe izr. prof. dr. Roku Zupančiču s Fakultete za družbene vede

Dr. Rok Zupančič, izredni profesor obramboslovja, je prejemnik nagrade CELSA (Central Europe Leuven Strategic Alliance) za pomemben družbeni, gospodarski in kulturni vpliv njegovega v skupnost usmerjenega raziskovalnega in terenskega dela ter prizadevanj za vključitev marginaliziranih skupin in splošne javnosti v svoje raziskave in dejavnosti ozaveščanja. Nagrado mu je v imenu združenja evropskih univerz CELSA, izročil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Iskreno čestitamo!

27. september 2019 | FDV

PREP FDV - pripravljalni dnevi za bruce 2019

Pred vstopom v akademsko okolje smo bodoče bruce sprejeli na pripravljalnih dnevih na Fakulteti za družbene vede, kjer so pridobili osnovna znanja in informacije za lažji začetek študijskega leta.

26. september 2019 | FDV

Mladinski delegat pri OZN Patrik Bole na mladinskem podnebnem vrhu v New Yorku

Patrik Bole, študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede, se je med 21. in 23. septembrom kot predstavnik mladih udeležil prvega mladinskega podnebnega vrha in akcijskega vrha Generalnega sekretarja Združenih narodov v New Yorku.

25. september 2019 | Za medije, FDV