Študij na Fakulteti za družbene vede začela 58. generacija študentk in študentov


V torek, 1. oktobra 2019, je v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede potekal uvodni pozdrav za 58. generacijo študentov in študentk, ki začenjajo študij na naši fakulteti. V nadaljevanju dopoldneva smo sprejeli tuje študente podiplomskih programov, točno ob dvanajstih pa so se ob pričetku novega študijskega leta na akademskem zboru zbrali zaposleni, na pedagoški klavzuri uro kasneje pa pedagogi in pedagoginje.   

DSC08093_resizeBruckam in brucem je dobrodošlico najprej izrekla dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob. V nadaljevanju jim je prodekanja za študijske zadeve izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda podala nekaj koristnih študijskih napotkov in priporočil. Študente je seznanila tudi z obštudijskimi in kariernimi dejavnostmi, ki jih študentom ponujajo Karierni centri UL. Prodekanja študentka in predsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Laura Koudela pa je predstavila študentsko plat študija na FDV. 

Posebej smo pozdravili tudi tuje študente podiplomskih programov FDV. 

Pozdravni dan za bruce se je popoldne nadaljeval na tradicionalnem Pozdravu brucem na Kongresnem trgu. Dogajanje je bilo ob 100-letnici Univerze v Ljubljani vezano predvsem na razvoj Univerze in njenih članic skozi zgodovino. Na stojnici se je predstavila tudi naša fakulteta.

Na akademskem zboru smo pregledali dogajanje v 2018/2019 in osvetlili načrte za novo študijsko leto, v ospredju pedagoške klavzure pa so bile avtorske pravice v izobraževanju, ki jih je podrobno predstavila dr. Maja Bogataj Jančič.

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 02. oktober 2019 | v kategoriji: