Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Pandemija COVID-19 je pospešila digitalizacijo, a hkrati poglobila digitalne neenakosti

Kdo ima več znanja o COVID-19 – gledalci TV ali uporabniki spletnih socialnih omrežij? Ali digitalni mediji nosijo del odgovornosti za odklonilen odnos do cepljenja? Kako je pandemija COVID-19 vplivala na učenje na daljavo v družinah z nižjimi dohodki? Kakšna je vloga neenakosti v digitalnih veščinah pri mobilizaciji socialne opore starejših odraslih? Kako algoritmi oblikujejo našo spletno izkušnjo?

26. junij 2023 | Dogodek, Raziskava

Na sprejemu športnikov

Našim odličnim športnicam in športnikom še enkrat čestitamo in jim želimo veliko športnih uspehov tudi v prihodnji tekmovalni sezoni!

23. junij 2023 | Dogodek

Kako zvenijo razmerja moči?

Dr. Nina Dragičević prejela nagrado dr. Ane Mayer Kansky za odmevno doktorsko delo v letu 2023. Prejemnici nagrade iskreno čestitamo!

22. junij 2023 | Dosežki

Knjižnica video primerov MNCwhispering med nominiranci Akademije mednarodnega poslovanja za nagrado s področja poučevanja

Projektni partnerji Erasmus+ projekta VCL4IB (tudi CMO s FDV UL) so združili moči za reševanje izzivov sodobnega poučevanja mednarodnega poslovanja.

21. junij 2023 | Projekti

Izšla je nova številka revije Družboslovne razprave

V tokratni 102. številki Družboslovnih razprav si lahko preberete 5 izvirnih znanstvenih člankov domačih in tujih avtorjev in avtoric.

19. junij 2023 | Publikacija

Promoviranih šest doktoric in doktorjev znanosti Fakultete za družbene vede

Novopromoviranim doktoricam in doktorjem znanosti iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov!

16. junij 2023 | Dogodek

Zaradi stavke bo knjižnica zaprta

Storitve v knjižnici vam bodo ponovno na voljo v četrtek 15. 6. 2023!

13. junij 2023 | Obvestila

Obisk predsednice ERC, prof. dr. Marie Leptin

V četrtek, 8. 6., je Fakulteto za družbene vede v sklopu obiska Slovenije obiskala predsednica Evropskega raziskovalnega sveta, prof. dr. Maria Leptin, ki je predstavila delovanje in cilje ERC in uspešnost posameznih držav.

09. junij 2023 | Dogodek

1KA video vodiči

Kakšne so osnovne nastavitve ankete? Kako lahko anketo stestiram? Ali lahko preko 1KE pošiljam tudi vabila?

09. junij 2023 | FDV

Priznanje Prometej znanosti projektu Agon(ija) epidemije

Slovenska znanstvena fundacija je priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022 podelila projektu Agon(ija) epidemije. V ekipi sta bila tudi dva pedagoga s Fakultete za družbene vede, in sicer izr. prof. dr. Bojana Lobe in izr. prof. dr. Andrej Lukšič.

08. junij 2023 | Dosežki