Novice in obvestila

Univerza in država

V sredo, 9. junija, je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru njene 60. obletnice potekal posvet Univerza in država.

10. junij 2021

Knjiga prof. Verčiča v kitajščini

Pri založbi Kitajske univerze za komuniciranje v Pekingu je izšla nova knjiga, pod katero se je kot avtor sopodpisal dr. Dejan Verčič, profesor na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javmnostmi na FDV UL, z naslovom Komunikacijska odličnost: kako upravljati s strateškim komuniciranjem in odnosi z javnostmi v globalnem svetu.

08. junij 2021 | Mednarodno

Na posvetu o digitalni varnosti zdravstvenega sektorja

Bolj kot kdajkoli prej je pomembno oceniti grožnje ter pregledati regulativne okvire in odgovornost različnih akterjev pri zagotavljanju digitalne varnosti zdravstvenega sektorja, so se strinjali udeleženci današnjega spletnega posveta o zaščiti kritične infrastrukture na spletu.

08. junij 2021

Nova raziskava: Odnos do cepljenja proti SARS-CoV-2, 2020: Priložnostni vzorec

Z ordinalno regresijsko analizo in analizo mediacije je bilo preučeno medsebojno vplivanje različnih dejavnikov, ki vplivajo na namero cepljenja. Z besedilno analizo odgovorov na odprta vprašanja pa je bil pridobljen boljši vpogled v motivacijo za odgovore. Vprašalnik je vzporedno uporabil tudi Valicon na svojem spletnem panelu JazVem.

04. junij 2021

Novi dekan prof. dr. Iztok Prezelj funkcijo prevzema 1. oktobra

"Vsem študentkam in študentom že danes želim veliko uspeha pri izpitih in si želim, da se 1. oktobra vidimo v predavalnicah."

02. junij 2021

21. Častni shod FDV

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, se je v ponedeljek, 31. maja, odvil 21. Častni shod FDV, s katerim vsako leto slavimo odličnost naših študentk in študentov ter zaposlenih.

01. junij 2021

Izšla je nova številka revije Journal of Comparative Politics (JCP)

Izšla je prva številka štirinajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki

01. junij 2021

Izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko med finalisti izbora Mentor leta

Prejšnji teden se je zaključil izbor za mentorja leta 2020, ki ga vodi Mlada akademija

01. junij 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Dolores Kores, direktorica Urada RS za mladino, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Čeprav se danes zdi, da v ospredje stopata naravoslovje in tehnologija, sem prepričana, da tudi zdaj brez družboslovnega napredka ne bo šlo."

27. maj 2021 | Kariernik