Novice in obvestila

[Družboslovna misel] izr. prof. dr. Tanja Kamin

Predstojnica Centra za socialno psihologijo izr. prof. dr. Tanja Kamin je med epidemijo, v okviru projekta CSP z naslovom Razumevanje, čutenje in obvladovanje ukrepov povezanih s COVID-19 pri ljudeh, ki živijo sami, raziskovala tudi odnos do nošenja zaščitnih mask v družbi.

02. september 2020

[Založba FDV] Osnove demografije in demografski razvoj Slovenije

Knjiga predstavlja celovito temeljno znanstveno delo na področju demografije s številnimi presečišči z drugimi disciplinami. Prinaša celovit pregled za demografsko vedo pomembnih teorij in predstavi ključne demografske pojave, zlasti umrljivost, rodnost in selivnost.

02. september 2020 | Nova knjiga, FDV

Pismo dekanje o predvidenih scenarijih in jesenskem izpitnem obdobju

Trenutna epidemiološka slika nam ne daje upanja, da bi v jesenskem izpitnem obdobju lahko vse preverjanje znanja izvedli na fakulteti. Najverjetneje bo ponovno del potekal na fakulteti, del pa na daljavo oz. bodo klasični izpiti nadomeščeni z drugimi oblikami preverjanja znanja.

30. julij 2020 | FDV

FDV raziskuje: vabilo študentom k sodelovanju v raziskavi o študiju na daljavo

Vabljeni, da z izkušnjami o študiju na daljavo pripomorete k izboljšavam in morebitnim potrebnim spremembam na tem področju v prihodnje. Vaše mnenje šteje!

28. julij 2020 | FDV

Poletni tabor za sorojence/otroke oseb z različnimi zdravstvenimi težavami, posebnimi potrebami, oviranostmi

Tabor za sorojence bo potekal od 23. avgusta do 29. avgusta 2020 v Centru Sonček, Vrtiče pri Zgornji Kungoti.

24. julij 2020 | FDV

Razpis za tutorje 2020/2021

Fakulteta za družbene vede in Študentski svet Fakultete za družbene vede razpisujeta 29 prostih mest za tutorje/ke študente. Prijavite se s priloženim obrazcem.

24. julij 2020 | FDV, Razpis

Vojaški tabor 2020

Na vojaškem taboru je bilo letos skoraj 90 udeležencev, med njimi tudi študenti obramboslovja in študenti drugih programov na FDV.

21. julij 2020 | FDV

Podpisan sporazum o sodelovanju z MLF

Rektorji Univerze v Ljubljani, Univerze v Trstu in Nacionalne univerze za javne službe v Budimpešti in poveljnik Večnacionalnih sil kopenske vojske (MLF) s sedežem v Vidmu so podpisali sporazum o sodelovanju.

14. julij 2020 | FDV

BledCom 2020 uspel navkljub koronavirusu

27. mednarodna konferenca o raziskovanju odnosov z javnostmi BledCom 2020 je dosegla več kot 9.000 parov oči na Facebooku, kamor se je umaknila zaradi omejitve potovanj okoli sveta.

09. julij 2020 | FDV

Z naravo proti zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru naše fakultete, so pripravili nekaj nasvetov proti prekomerni rabi digitalnih tehnologij med počitnicami. Prav tako priporočajo, da aplikacije in račune, ki jih ne potrebujemo več, izbrišemo.

08. julij 2020