Novice in obvestila

Svoboda tiska pomeni svobodo kritike in nasprotovanja

Izjava Katedre za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede (FDV) ob aktualnih političnih izjavah o medijih in novinarstvu

14. maj 2020 | Za medije

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Marko Lovec je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, neenakosti v mednarodni skupnosti kot posledici globalizacije in izkoriščanju krize za krepitev oblasti.

07. maj 2020 | FDV

[Poziv] k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu

Časopis za kritiko znanosti v sodelovanju s slovenskim vozliščem Research Data Alliance (RDA) poziva k oddaji prispevkov na temo Odprta znanost v Sloveniji in svetu.

07. maj 2020 | TiP, FDV

Družboslovna misel: spletni seminar FDV - LASTNIŠTVO ZAPOSLENIH V PODJETJIH IN TRENUTNA KRIZA

Fakulteta za družbene vede UL je v sodelovanju z Inštitutom za ekonomsko demokracijo (IED) organizirala spletni seminar o lastništvu zaposlenih v slovenskih podjetjih. Ali v sodobnem gospodarstvu sploh obstaja prostor za lastništvo zaposlenih? Kaj pravzaprav je lastništvo zaposlenih in kako lahko izboljša poslovanje ter lokalno odgovornost podjetij? Seveda nismo mogli mimo trenutne krize – ali lahko državno pomoč usmerimo v vzpostavitev lastništva zaposlenih in kaj bi s tem pridobili?

06. maj 2020 | FDV

Kako smo preživljali korono v večstanovanjskih stavbah v Ljubljani?

Če prebivate v Ljubljani v večstanovanjski stavbi (več kot 8 stanovanj), vas vabimo k izpolnjevanju ankete o življenju v času korona krize.

06. maj 2020 | FDV

1. maj v Galeriji FDV

Pri oblikovanju programa Galerije FDV smo odprti za sugestije in sproščeni, naš program je vsako leto drugačen. Imamo pa nekaj »železnega repertoarja«. Pomemben del tega je vsakoletno obeleževanje praznika dela. Tudi letos, v času, ko so se naša življenja in delo zelo spremenili, v Galeriji FDV praznujemo 1. maj in se želimo pokloniti idejam delavske solidarnosti in boju za delavske pravice – seveda na tem spremembam prilagojeni način.

30. april 2020 | Galerija FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Aleš Črnič je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, krizi, ki jo že preživljamo in tisti, ki šele prihaja. Če bomo o tem, kakšen naj bo jutrišnji svet, začeli razmišljati šele, ko nas bodo spustili iz karantene, bo prepozno.

30. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Jernej Amon Prodnik je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, demokratični družbi in pomenu tradicionalnih medijev.

29. april 2020 | FDV

Doktorski zagovor — na daljavo

V torek, 28. aprila, je bil na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani izveden prvi zagovor doktorske disertacije na daljavo.

28. april 2020 | FDV

[Nova knjiga] Andrej Ferlinc: Motivi za kazniva dejanja

Monografija Motivi za kazniva dejanja je originalen prispevek v slovenski kazenskopravni znanstveni misli, ki s širokim, skorajda enciklopedičnim pristopom, obenem pa brez nepotrebnih ekskurzov na področja, ki niso avtorjevo domače področje, pokriva praznino.

23. april 2020 | Nova knjiga, FDV