Novice in obvestila

Priložnost za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu dr. Milanu Brglezu (S&D)

Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, vabim k prijavi za dvomesečno pripravništvo v svoji pisarni v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

28. oktober 2019 | FDV

Nova priporočila na področju doktorskega študija: Hannover Recommendations 2019

Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela je sodelovala v delu mednarodne skupine strokovnjakov, kateri so na konferenci Revisiting Forces and Forms of Doctoral Education Worldwide, septembra 2019 predstavili analize razvoja doktorskega študija v svetu v zadnjem deseletju in priporočila za nadaljnji razvoj.

28. oktober 2019

Uspešna udeležba tekačic in tekačev s Fakultete za družbene vede na 24. Ljubljanskem maratonu

Na današnjem 24. Ljubljanskem maratonu je uspešno teklo tudi deset tekačic in tekačev s Fakultete za družbene vede! Vsem čestitamo za udeležbo in dosežene rezultate!

27. oktober 2019

Fakulteto za družbene vede obiskale dijakinje Gimnazija Ledina

V petek, 25. 10. 2019, so Fakulteto za družbene vede obiskale dijakinje Gimnazije Ledina.

27. oktober 2019

Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij obiskala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir

Med 4. in 25. oktoborom je na Centru za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij gostovala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir iz Univerze na Islandiji, Reykjavik.

25. oktober 2019 | FDV

[Knjižna novost] Igor Lukšič, ur.: Vloga Univerze v Ljubljani pri preoblikovanju naroda v državo

Brez Univerze v Ljubljani ne bi imeli trdnega slovenskega naroda in ne bi imeli samostojne Republike Slovenije, nacionalne države Slovencev, ki ima odprta vrata tudi za vse druge narode in ljudstva sveta.

25. oktober 2019 | FDV

Prof. dr. Zlatko Šabič na mednarodni konferenci Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja

Profesor Zlatko Šabič je sodeloval na mednarodni konferenci z naslovom "Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja", ki se je med 11. in 12. oktobrom 2019 odvijala v prostorih Severnokavkaške zvezne univerze v Stavropolu.

25. oktober 2019 | FDV

Visok jubilej politologa prof. dr. Staneta Kranjca

23. oktobra 2019 smo počastili 90. obletnico profesorja Staneta Kranjca.

25. oktober 2019 | FDV

Predsednica ESA gostovala na Fakulteti za družbene vede

Na povabilo Slovenskega sociološkaga društva je predsednica Evropskega sociološkega združenja (ESA) in urednica časopisa International Sociology dr. Marte Soler-Gallart 21. oktobra 2019 imela javno predavanje z naslovom »The Relevance of Sociology in Science Today«.

25. oktober 2019

Znanost in družbe prihodnosti v ospredju letošnjega srečanja Slovenskega sociološkega društva

Med 17 in 19. oktobrom je na Bledu potekalo letno srečanje Slovenskega sociološkega društva (SSD). Osrednji predavatelj srečanja, ki je letos potekalo pod naslovom “Znanost in družbe prihodnosti”, je bil ameriški sociolog in filozof prof. Steve Fuller z Univerze v Warwicku iz Združenega kraljestva, ki je razpravljal vlogi in nalogi sociologije v 21. stoletju.

24. oktober 2019