Novice in obvestila

[Knjižna novost] Igor Lukšič, ur.: Vloga Univerze v Ljubljani pri preoblikovanju naroda v državo

Brez Univerze v Ljubljani ne bi imeli trdnega slovenskega naroda in ne bi imeli samostojne Republike Slovenije, nacionalne države Slovencev, ki ima odprta vrata tudi za vse druge narode in ljudstva sveta.

25. oktober 2019 | FDV

Prof. dr. Zlatko Šabič na mednarodni konferenci Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja

Profesor Zlatko Šabič je sodeloval na mednarodni konferenci z naslovom "Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja", ki se je med 11. in 12. oktobrom 2019 odvijala v prostorih Severnokavkaške zvezne univerze v Stavropolu.

25. oktober 2019 | FDV

Visok jubilej politologa prof. dr. Staneta Kranjca

23. oktobra 2019 smo počastili 90. obletnico profesorja Staneta Kranjca.

25. oktober 2019 | FDV

Predsednica ESA gostovala na Fakulteti za družbene vede

Na povabilo Slovenskega sociološkaga društva je predsednica Evropskega sociološkega združenja (ESA) in urednica časopisa International Sociology dr. Marte Soler-Gallart 21. oktobra 2019 imela javno predavanje z naslovom »The Relevance of Sociology in Science Today«.

25. oktober 2019

Znanost in družbe prihodnosti v ospredju letošnjega srečanja Slovenskega sociološkega društva

Med 17 in 19. oktobrom je na Bledu potekalo letno srečanje Slovenskega sociološkega društva (SSD). Osrednji predavatelj srečanja, ki je letos potekalo pod naslovom “Znanost in družbe prihodnosti”, je bil ameriški sociolog in filozof prof. Steve Fuller z Univerze v Warwicku iz Združenega kraljestva, ki je razpravljal vlogi in nalogi sociologije v 21. stoletju.

24. oktober 2019

[Knjižna novost] Jana Nadoh Bergoč in Dana Mesner Andolšek: Ethical Infrastructure: The Road to Moral Management

Knjiga raziskuje prisotnost in razvoj etičnih infrastruktur v organizacijah, odnos med posameznimi elementi obstoječe etične infrastrukture in njihov vpliv na moralno vedenje menedžerjev v podjetjih.

24. oktober 2019

Dekanja fakultete z direktorjem Združenja zdravstvenih zavodov podpisala pismo o nameri za oblikovanje študijskega programa za izpopolnjevanje Zdravstveno komuniciranje

Dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob je z Marjanom Pintarjem, direktorjem Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije, danes podpisala pismo o nameri, na podlagi katerega bosta podpisnika aktivno pristopila k oblikovanju in akreditaciji študijskega programa za izpopolnjevanje Zdravstveno komuniciranje.

21. oktober 2019

Nov članek o odnosu mladih zdravnikov specializantov do rabe antibiotikov – plod interdisciplinarnega sodelovanja med sociologijo in medicino

Vodilna mednarodna znanstvena revija o raziskovanju protimikrobnih zdravil Journal of Antimicrobial Chemotherapy je objavila prispevek o odnosu mladih zdravnikov specializantov do uporabe antibiotikov in razvoja odpornosti, ki je plod interdisciplinarnega in mednarodnega sodelovanja med raziskovalci s Fakultete za družbene vede in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter raziskovalci z več tujih Univerz in drugih medicinskih institucij.

18. oktober 2019

Dr. Jasmin Hasić predstavil knjigo o zunanji politiki Bosne in Hercegovine

V četrtek, 17. 10. 2019, je Katedra za mednarodne odnose gostila doc. dr. Jasmina Hasića s Sarajevo School of Science and Technology, ki je študentom vseh treh stopenj predstavil svojo knjigo o zunanji politiki Bosne in Hercegovine po osamosvojitvi.

18. oktober 2019 | FDV, fdv

Četrt stoletja študija kulturologije na Fakulteti za družbene vede

Oddelek za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede s povezovanjem različnih humanističnih in družboslovnih pristopov že 25 let raziskuje področje kulture v najširšem pomenu besede in razvija ter nadgrajuje kulturološke študijske programe.

18. oktober 2019