Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Informativni dan za doktorski študij

Na FDV je 13. junija potekal informativni dan za doktorski študij 3. stopnje. Na dogodku so prisotni izvedeli ključne informacije v zvezi z vpisom, prisotni skrbniki posameznih področij na doktorskem študiju pa so zbranim podali tudi nekaj koristnih vsebinskih napotkov.

20. junij 2017 | Dogodek

Prof. dr. Zlatko Šabič na konferenci Prague European Summit

Profesor dr. Zlatko Šabič je sodeloval na konferenci "Prague European Summit", ki jo vsako leto organizirata češka Inštitut za mednarodne odnose ter Europeum, Inštitut za evropsko politiko.

19. junij 2017 | Dogodek

Novi doktorji znanosti

Prorektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Goran Turk je v petek, 16. junija 2017, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani promoviral 9 doktoric in doktorjev znanosti s Fakultete za družbene vede.

19. junij 2017 | Obvestila

Znani so rezultati natečaja #svetnicrnobel

Konec leta 2016 smo dijake in študente pozvali k sodelovanju v natečaju #svetnicrnobel na omrežju Instagram. Želeli smo, da v svoj objektiv ujamejo podobe sveta, ki bi po njihovem mnenju lahko bile tudi drugačne. Svoje družbenokritične fotografije so sodelujoči na omrežju Instagram vse do konca aprila 2017 objavljali pod oznako #svetnicrnobel. Znani so rezultati.

16. junij 2017 | Obvestila, Dogodek

Srečanje z generalom Frankom Gorencem na Katedri za obramboslovje

​Na Fakulteti za družbene vede smo v četrtek, 8. junija 2017, gostili upokojenega generala ameriške vojske Franka Gorenca. Tu se je na strokovnem pogovoru srečal s profesorji in raziskovalci Katedre za obramboslovje oz. Obramboslovnega raziskovalnega centra ter s študenti obramboslovja.

15. junij 2017 | Dogodek

Slavnostne podelitve diplom dodiplomskega študija

V sredo, 14. junija, smo na Fakulteti za družbene vede na dveh prireditvah podelili diplomske listine diplomantkam in diplomantom dodiplomskega študija. Slavnostni podelitvi diplom sta potekali v veliki dvorani fakultete.

15. junij 2017 | Dogodek

Maja Bučar in Andreja Jaklič na Kitajskem predavali o izbranih politikah in mednarodnih ekonomskih odnosih EU

Maja Bučar in Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose na FDV, sta na povabilo Univerze Hubei v Wuhanu na Kitajskem na podiplomskem doktorskem programu tamkajšnje poslovne fakultete opravili serijo predavanj o izbranih politikah in mednarodnih ekonomskih odnosih Evropske unije (EU).

14. junij 2017 | Dogodek

Seminar o formalni podobi zaključnega dela

V sredo 7. junija je bil na FDV organiziran strokovni seminar Formalna podoba zaključnega dela kot strokovnega besedila za vse študente, ki zaključujejo študij na 1. in 2. stopnji bolonjskega študija. Na seminarju smo pregledali formalne zahteve in opozorili na najpogostejše napake pri navajanju virov, tabel, skic ipd. ter odgovorili na vprašanja, ki nastajajo ob zaključevanju zaključnih del.

13. junij 2017 | Dogodek

Zaključni dogodek ob prvem letu projekta EU4Me v Ljubljani

V okviru projekta Učenje evropske raznolikosti: spoštovanje večkulturnosti, večjezičnosti, manjšin in migracij v EU (EU4Me) smo na Centru za politološke raziskave v petek, 2. junija 2017 v Ljubljani organizirali zaključni dogodek ob prvem letu projekta.

13. junij 2017 | Dogodek

Dr. Petra Roter o etničnem dejavniku pri volitvah

Izr. prof. dr. Petra Roter je prispevala poglavje v pravkar objavljenem zborniku z naslovom Electoral Rights in Europe: Advances and Challenges, ki sta ga uredila Helen Hardman in Brice Dickson in je izšel pri založbi Routledge.

12. junij 2017 | Raziskave