Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Testni dostop do knjig in revij Duke University Press

Testni dostop do knjig in revij s področja družboslovja in humanistike je omogočen do 31. maja 2024!

13. marec 2024 | Testni dostop

[Založba FDV] Trilogija: Znanstvena misel in publicistično delo Milana Jazbeca

Trilogija predstavlja izbor približno dveh tretjin prispevkov znanstvenega in publicističnega dela (članki, eseji in spremne besede ter prispevki s področja varnosti, obrambe in Slovenije) Milana Jazbeca, ki je bil v minulih treh desetletjih objavljen v različnih periodičnih publikacijah.

11. marec 2024 | Založba FDV

Jezikovne tehnologije in viri za digitalno opremljenost slovenščine v 21. stoletju

Na Centru za jezikovne vire in tehnologije (CJVT UL), v sklopu katerega sodeluje tudi naša fakulteta, razvijajo jezikovne vire, tehnološka orodja in spletne servise, ki med drugim pomagajo tudi pri raziskovalnem in pedagoškem delu.

06. marec 2024 | Projekti

Spletno nasilje: prepoznavanje, obvladovanje in ukrepanje

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru FDV, so v mesecu varne rabe interneta predstavili nov priročnik, posvečen spletnemu nasilju.

27. februar 2024 | FDV

Na odboru ministrov Sveta Evrope o ključnih vprašanjih pri zagotavljanju zanesljivih in kvalitetnih informacij in novinarstva

14. februarja je v Strasbourgu potekal Odbor ministrov Sveta Evrope, ki se ga je udeležil tudi prof. dr. Marko Milosavljević.

22. februar 2024 | Mednarodno

Fakulteta za družbene vede omogoča športnikom prijazno izobraževanje

Na fakulteti že od leta 2019, s certifikatom Športnikom prijazno izobraževanje, športnikom omogočamo prilagoditve, ki lahko olajšajo njihovo izobraževalno pot in pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno poklicno izobrazbo.

16. februar 2024 | Šport

Testni dostop do knjig založbe De Gruyter in partnerskih založb

Testni dostop je na voljo do 30. 4. 2024!

14. februar 2024 | Testni dostop

Podelitev diplomskih in magistrskih listin

Študentke in študente sta na podelitvi nagovorila diplomantka mednarodnih odnosov in kulturologije Tjaša Škorjanc ter magister komunikologije Gal Kranjčič. Razkrila sta, kako pridobljeno študijsko znanje in trendi na področju dela vplivajo na njihove karierne poti.

02. februar 2024 | Dogodek

Teorija in praksa 4/2023

V tokratni, zadnji številki revije iz leta 2023, lahko prebirate članke na temo politologije Adolfa Bibiča, gospodarske diplomacije majhnih držav, o problematiki depresije v obdobju pandemije na področju izbranih poklicnih skupin, o metafori kot politični tehnologiji, o vojni v Ukrajini, protokolarnih darilih ter o delu družboslovnih analitikov, ki raziskujejo večplastne družbene posledice okoljskih vprašanj.

30. januar 2024 | TiP

Svečana podelitev nazivov redni profesor UL

Med letošnjimi prejemniki naziva so tudi trije profesorji naše fakultete: prof. dr. Igor Vobič, prof. dr. Marjan Hočevar in prof. dr. Boštjan Udovič.

26. januar 2024 | Dosežki