Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Zbirka učnih gradiv o mednarodnem poslovanju MNCwhispering prejemnica nagrade Akademije mednarodnega poslovanja za inovacijo v poučevanju 2023

Del zmagovalne ekipe, ki je razvila zbirko, so tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger. Iskrene čestitke!

19. julij 2023 | Dosežki, Projekti

Teorija in praksa 2/2023

Spominski tematski sklop z naslovom Jezik kot večna reka, ki sta ga uredila gostujoča urednica Monika Kalin Golob in gostujoči urednik Boštjan Udovič, je posvečen zaslužnemu profesorju in raziskovalcu dr. Tomu Korošcu. Sklop prinaša šest člankov, ki se dotikajo Koroščevih raziskovalnih tem.

14. julij 2023 | TiP

[Založba FDV] Maca Jogan: Na dvorišču poganov: katoliška cerkev in družbeno zlo

Knjiga prinaša natančen (in) kronološki pregled odnosov, idej in zapovedi, ki jih je Katoliška cerkev (Cerkev) (so)oblikovala v svoji želji po ohranitvi njenega družbenega položaja in utrditvi »tradicionalnega« družbenega reda, ki so ga ogrozile revolucije.

12. julij 2023 | Založba FDV

Dr. Viktor Potočnik je postal prvi doktor znanosti prenovljenega 4-letnega doktorskega študijskega programa

Dr. Viktor Potočnik je uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo in postal prvi doktor znanosti 4-letnega interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Humanistika in družboslovje na FDV.

10. julij 2023 | Dosežki, FDV

Safe.si sodeloval na konferenci Evropske komisije o aktu o digitalnih storitvah

Namen novega akta je vzpostaviti sodoben pravni okvir, s katerim bi lahko uporabnikom na spletu zagotovili varnost in spoštovanje njihovih temeljnih pravic, spletne platforme pa preoblikovali v odprta in poštena uporabniška okolja.

07. julij 2023 | Dogodek

Uspešno zaključena konferenca o mednarodnem okoljskem pravu in trajnostnem razvoju

Tekom konference so bile v okviru pravil mednarodnega trgovinskega prava izpostavljene različne nedoslednosti, protislovja in neuravnoteženosti, ki zavirajo bolj celovit mednarodni prehod na trajnostne vire, trajnostno proizvodnjo in bolj uravnoteženo mednarodno trgovinsko sodelovanje.

06. julij 2023 | Dogodek

Dostop do De Gruyter eBooks

De Gruyter eBooks (EBA - All eBooks Collection) je zbirka več kot 130.000 znanstvenih in strokovnih knjig, ki jih objavlja več kot 40 uglednih založnikov (npr. New York University Press, De Gruyter, Harvard University Press, University of California Press, Yale University Press).

05. julij 2023 | Testni dostop

Začel se je projekt DIACOMET: dialog širi obzorja

Partnerji projekta DIACOMET, med katerimi je tudi Fakulteta za družbene vede (UL), bodo razvili vključujoč državljanski kodeks dobrega komuniciranja, ki bo pomagal tako državljanom kot tudi medijem, družbenim omrežjem, oglaševalcem, politikom in pedagogom ustvariti bolj dialoško in vključujočo komunikacijo ter družbena okolja.

04. julij 2023 | Projekti

Simpozij BledCom 2023

Osrednja tema 30. jubilejnega simpozija o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom 2023 je bila »Odnosi z javnostmi in trajnostnost« (Public Relations and Sustainability).

03. julij 2023 | Dogodek

Izšla je nova številka revije Journal of comparative politics (JCP)

Revija se osredotoča na primerjavo političnih kultur srednje- in vzhodnoevropskih držav ter obravnava teoretična vprašanja primerjalne politologije, teoretična in praktična vprašanja razvoja civilne družbe in civilne politike v tej regiji.

28. junij 2023 | Publikacija