Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Umrl je zasl. prof. dr. Tomo Korošec

Z žalostjo sporočamo, da je preminil naš dragi in cenjeni kolega zasl. prof. dr. Tomo Korošec.

28. maj 2022

Dekan Fakultete za družbene vede prof. dr. Iztok Prezelj podpisal sporazum z Natovim centrom odličnosti

S podpisom tega sporazuma Katedra za obramboslovje nadaljuje sodelovanje s centri odličnosti zveze NATO. Sporazum o sodelovanju bo omogočal izvajanje študentskih praks, sodelovanje v obliki predavanj, poleg tega pa predstavlja osnovo za sodelovanje v bodočih skupnih projektih.

27. maj 2022

FDV UL prvak študentske lige v malem nogometu

Zaključek sezone in izjemen uspeh futsal ekipe FDV UL! Potem, ko so naši fantje v izločilnih bojih najprej izločili ekonomiste in farmacevte, so delo v slogu dokončali v velikem finalu. Za naslov so nogometaše Fakultete za elektrotehniko UL premagali po izvajanju šestmetrovk.

26. maj 2022

[Častni shod] Fakultetno priznanje strokovnim delavcem: mag. Janez Jug

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

25. maj 2022 | Dosežki

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online

Na volje je trajni dostop do dodatnih elektronskih zbirk klasičnih tekstov dostopnih preko e-vira Oxford Scholarly Editions Online

23. maj 2022

Prof. dr. Franc Mali prispeval poglavje o zaščiti intelektualne lastnine in etiki na področju biotehnologije

Pri ugledni mednarodni založbi John Wiley & Sons je izšla knjiga z naslovom Genome Editing in Drug Discovery (Preurejanje genoma in odkrivanje zdravil), za katero je prof. dr. Franc Mali prispeval poglavje, kjer se ukvarja s kompleksnimi vprašanji zaščite intelektualne lastnine na tem področju ter povsem novimi bioetičnimi izzivi, ki se pojavljajo z razvojem in aplikacijo omenjene tehnologije.

23. maj 2022 | Mednarodno

[Častni shod] Fakultetno priznanje za najboljši doktorat: doc. dr. Jasna Mikić Ljubi

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

20. maj 2022 | Dosežki

[Športni duh FDV] ekipa FDV UL do finala univerzitetne lige v dvoranskem nogometu

V finalu, ki bo v torek, 24. maja ob 18.40, se bo FDV pomeril s Fakulteto za elektrotehniko.

20. maj 2022

[Častni shod] Priznanje za izjemne dosežke pri pedagoškem delu: asist. dr. Emil Polajnar

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

18. maj 2022 | Dosežki

Teorija in praksa 1/2022

Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil o vlogi države pri zaščiti temeljnih človekovih pravic in svoboščin, o učinkih potrošništva na politično kulturo ter o povezavi med pozitivnimi in obremenjujočimi izkušnjami v otroštvu in šolskim uspehom pri mladih v Sloveniji, o nemoči feminizma,...

17. maj 2022