Novice in obvestila

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Zasl. red. prof Maca Jogan je svojo družboslovno misel o situaciji povezani s koronavirusom strnila v verzih.

25. maj 2020 | FDV

[Založba FDV] Danica Fink Hafner: Populizem

Založba FDV je bogatejša za delo prof. dr. Danice Fink-Hafner, v katerem ob upoštevanju nepopolnosti populističnih ideologij v ožjem smislu pojasni konceptualizacijo njihovega umeščanja v levo–desni kontinuum in ideološko mavrico populizmov.

25. maj 2020 | Nova knjiga

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo je praznovalo svojo četrto obletnico

V štirih letih svojega delovanja je EARL že izpolnil svojo prvo misijo – postati edinstven center, kjer je mogoč neposreden dostop do digitalnih zbirk podatkov iz celotne Vzhodne Azije.

24. maj 2020 | Dosežki, EARL

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Zasl. prof. dr. Tanja Rener je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in se ozrla v prihodnost alternativnih rešitev, o katerih moramo začeti razmišljati še danes.

21. maj 2020

Predsednik Republike Slovenije na FDV

V četrtek, 14. maja, je na Fakulteti za družbene vede prek spletne aplikacije gostoval Predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

18. maj 2020 | FDV

S ponedeljkom, 18. maja, vrata odpira izposoja knjižnice

Fakulteta nadaljuje z delom na daljavo, izposoja ODKJG pa je zopet odprta. Več o pogojih izposoje si preberite v obvestilu.

18. maj 2020

COVID-19 - družboslovni vidiki: ekspertna mnenja sodelavcev FDV v medijih

Povzetek medijskega poročanja v času pandemije koronavirusa in strokovna mnenja sodelavcev na FDV.

18. maj 2020 | FDV

[Spletna Galerija FDV] Alma M. Karlin - državljanka sveta

Kmalu po postavitvi razstave akademske slikarke in kitajsko-slovenske umetnice Huiqin Wang so bile razglašene izredne razmere. Ker si želimo, da bi razstavo lahko videlo več ljudi, smo jo prestavili tudi na splet.

15. maj 2020 | Galerija FDV, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Doc. dr. Simona Zavratnik je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in opozorila da je v času vseprisotnosti poziva #Ostanidoma trendovskemu geslu treba dodati, da nimajo vsi posamezniki niti vse družbene skupine luksuza ostati v varnem okolju in izolirani pred pandemijo.

15. maj 2020 | FDV

Teorija in praksa poziva k oddaji prispevkov na temo Key Societal Challenges of Crisis Response in the Case of Global COVID-19 Crisis

Vabljeni k oddaji prispevkov za posebno številko revije Teorija in praksa, ki bo posvečena ključnim družbenim izzivom ob kriznih odzivih na Covid-19.

14. maj 2020 | TiP