Novice in obvestila

Izvajanje pedagoškega dela v 2020/21 na FDV

Varnostne omejitve nam preprečujejo v celoti izvesti akademsko leto v predavalnicah, zato si prizadevamo stik zagotoviti s sistemom kombinirane izvedbe.

28. september 2020 | FDV

[Založba FDV] Doc. dr. Marinko Banjac: Uvod v kvalitativne metode zbiranja podatkov

Izšel je učbenik, primarno namenjen študentom politologije, vendar hkrati uporaben tudi kot študijsko gradivo za vse, ki želijo pridobiti informacije ne le o metodah zbiranja podatkov, temveč tudi kvalitativnemu raziskovanju (v družboslovju) nasploh.

22. september 2020 | Nova knjiga

Letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019

Izšlo je letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019. V njem predstavljajo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti prijavne točke. Prek spleta pa je potekal tudi že 10. posvet o e-zlorabah otrok.

22. september 2020 | Za medije

Safe.si pripravil spletni seminar za starše na temo varne rabe interneta

Pouk na daljavo bo v šolskem letu 2020/21 stalno prisoten, zato se morajo tudi starši temu prilagoditi. Safe.si se je odločil za izvedbo seminarja, z namenom, da staršem posreduje informacije, ki so pomembne za varnost v času, ko se otroci šolajo preko interneta.

21. september 2020 | Dogodek

Recenzija prof. dr. Sama Kropivnika v reviji European Political Science

Prof. dr. Samo Kropivnik je v reviji European Political Science objavil recenzijo knjige s področja metodologije raziskovanja vsakdanjega življenja. Revija izhaja pri založbi Palgrave Macmillan in je deljena tudi v sistemu SpringerNature.

20. september 2020 | FDV

8. mladinski seminar Balkan SAYS

16. 9. 2020 je v organizaciji mladinske sekcije Evro-atlantskega sveta Slovenije in s podporo Fakultete za družbene vede potekal 8. mladinski seminar Balkan SAYS (Security Architecture Youth Seminar).

18. september 2020

Center za mednarodne odnose na FDV UL gostil usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje VCL4IB

Prof. dr. Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose (CMO) je med 2. in 4. septembrom 2020 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) gostila 3-dnevno usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje, ki v okviru projekta VCL4IB pripravljajo video vsebine za poučevanje mednarodnega poslovanja.

11. september 2020 | Mednarodno, FDV

100-letnica rojstva Franceta Vrega

Na današnji dan obeležujemo stoletnico rojstva utemeljitelja študija novinarstva in komunikologije na Slovenskem, zaslužnega profesorja ljubljanske univerze, Franceta Vrega. Polovico svojega življenja je kot profesor naše fakultete namenil raziskovalnemu in pedagoškemu delu ter skrbi za študij komunikologije in novinarstva ne le v Sloveniji, ampak v celotni nekdanji Jugoslaviji.

10. september 2020 | FDV

Predstavitev zbornika Premisleki o prihodnosti javnih medijev

V zborniku je s svojimi prispevki sodelovalo 31 kritičnih znanstvenikov, znanstvenic, intelektualk in intelektualcev, novinarjev, novinark ter urednic in urednikov, ki jih druži prepričanje, da je potrebna krepitev javnih medijev, ne njihovo osiromašenje.

07. september 2020

[Družboslovna misel] izr. prof. dr. Andreja Vezovnik

Glede na pomanjkanje ustreznih raziskav v Sloveniji nas pri spremembi potrošniških navad čaka še dolga pot. Kljub dejstvu, da so podnebni roki že praktično zamujeni. Za zdaj ostaja dejstvo, da slovenski potrošniki in potrošnice pojedo v povprečju 93 kg mesa (vir SURS) na leto, kar nas umešča v sam svetovni vrh. Po izračunih, ki so jih opravili znanstveniki, bi brezmesni ponedeljek ali brezmesni januar pomenila že pomembno razliko. Vredno je poskusiti.

05. september 2020 | FDV