Novice in obvestila

Predavanje mag. Stanke Štrukelj

V torek, 5. novembra 2019, je pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi predavala mag. Stanka Štrukelj, nekdanja študentka in magistrantka Fakultete za družbene vede, dolgoletna diplomatka, danes pa namestnica veleposlanika Republike Slovenije v Črni gori.

06. november 2019

Na fakulteti smo sprejeli novo generacijo doktorskih študentov Humanistike in družboslovja

V ponedeljek, 4. novembra 2019, smo na fakulteti sprejeli novo generacijo doktorskih študentov, ki so izbrali področje doktorskega študija na Fakulteti za družbene vede.

05. november 2019

Vabilo na predavanje dr. Nataše Visočnik v ciklusu javnih predavanj v EARL: Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe

Japonska je ena izmed držav, kjer se prebivalstvo stara najhitreje, napovedi za prihodnost pa kažejo podoben trend. Posledično se število prebivalstva zmanjšuje, hkrati pa se povečuje pomanjkanje delovne sile, kar prinaša številne probleme.

05. november 2019

Magistrica obramboslovja prejemnica nagrade Društva za Združene narode za Slovenijo

Čestitamo Jeleni Mihič, ki je za svoje magistrsko delo z naslovom Strategije preživetja civilnega prebivalstva v času vojn: primer Afganistan (mentorica doc. dr. Maja Garb) prejela nagrado Društva za Združene narode za Slovenijo.

28. oktober 2019 | FDV

Objavljen članek o (ne)koherentnosti izvajanja sredozemskih politik Evropske unije

Publikacija Društvena Istraživanja je objavila članek izr. prof. dr. Ane Bojinović Fenko (CMO) in Albine Osrečki (Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške), naslovljen 'The (In)Coherence of the EU's Mediterranean Policies: Analysing the Effects on Implementation Succes'. V članku avtorici preverjata, ali je bilo izvajanje sredozemskih politik Evropske unije (EU) neuspešno zaradi nekoherentnosti teh politik. ​

28. oktober 2019 | FDV

Priložnost za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu dr. Milanu Brglezu (S&D)

Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, vabim k prijavi za dvomesečno pripravništvo v svoji pisarni v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

28. oktober 2019 | FDV

Nova priporočila na področju doktorskega študija: Hannover Recommendations 2019

Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela je sodelovala v delu mednarodne skupine strokovnjakov, kateri so na konferenci Revisiting Forces and Forms of Doctoral Education Worldwide, septembra 2019 predstavili analize razvoja doktorskega študija v svetu v zadnjem deseletju in priporočila za nadaljnji razvoj.

28. oktober 2019

Uspešna udeležba tekačic in tekačev s Fakultete za družbene vede na 24. Ljubljanskem maratonu

Na današnjem 24. Ljubljanskem maratonu je uspešno teklo tudi deset tekačic in tekačev s Fakultete za družbene vede! Vsem čestitamo za udeležbo in dosežene rezultate!

27. oktober 2019

Fakulteto za družbene vede obiskale dijakinje Gimnazija Ledina

V petek, 25. 10. 2019, so Fakulteto za družbene vede obiskale dijakinje Gimnazije Ledina.

27. oktober 2019

Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij obiskala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir

Med 4. in 25. oktoborom je na Centru za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij gostovala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir iz Univerze na Islandiji, Reykjavik.

25. oktober 2019 | FDV