Novice in obvestila

Razprava Vključujoči in varni javni prostori: Splaknimo diskriminacijo obravnavala potrebo po ustvarjanju (univerzitetnega) okolja, ki bo bolj občutljivo za potrebe ranljivih in marginaliziranih družbenih skupin

Povod za razpravo sta bili pobudi za vzpostavitev spolno nevtralnih toalet, ki sta bili v preteklem študijskem letu naslovljeni na vodstvi obeh fakultet.

15. november 2019 | FDV

Objavljena posebna izdaja znanstvene revije Journal of International Relations (JIRD)

Nova številka izziva tradicionalni prikaz delovanja akterjev v mednarodni skupnosti skozi uporabo empirije ter se odmika od obravnave koncepta kot zgolj analitičnega problema v disciplini Mednarodnih odnosov.

13. november 2019 | FDV

Pogovor z evropskima poslancema Tanjo Fajon in dr. Milanom Brglezom

Center za mednarodne odnose (CMO) in Združenje transevropskih študij (Trans European Policy Studies Association – TEPSA) sta v ponedeljek, 11. novembra 2019, organizirala pogovor z evropskima poslancema Tanjo Fajon in dr. Milanom Brglezom o izzivih na ravni Evropske unije (EU) in vlogo mladih. Na razpravi, ki je potekala v prostorih velike dvorane na Fakulteti za družbene vede (FDV), je bilo navzočih več kot 174 slušateljev.

13. november 2019

Fakulteto za družbene vede obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji

6. novembra 2019 je fakulteto obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji.

07. november 2019 | Mednarodno, FDV

Testni dostop do zbirke ProQuest One Academic

Dostop do zbirke je na voljo študentom, zaposlenim in drugim uporabnikom na osnovi IP avtentikacije do 5. decembra 2019.

06. november 2019

Predavanje mag. Stanke Štrukelj

V torek, 5. novembra 2019, je pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi predavala mag. Stanka Štrukelj, nekdanja študentka in magistrantka Fakultete za družbene vede, dolgoletna diplomatka, danes pa namestnica veleposlanika Republike Slovenije v Črni gori.

06. november 2019

Na fakulteti smo sprejeli novo generacijo doktorskih študentov Humanistike in družboslovja

V ponedeljek, 4. novembra 2019, smo na fakulteti sprejeli novo generacijo doktorskih študentov, ki so izbrali področje doktorskega študija na Fakulteti za družbene vede.

05. november 2019

Vabilo na predavanje dr. Nataše Visočnik v ciklusu javnih predavanj v EARL: Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe

Japonska je ena izmed držav, kjer se prebivalstvo stara najhitreje, napovedi za prihodnost pa kažejo podoben trend. Posledično se število prebivalstva zmanjšuje, hkrati pa se povečuje pomanjkanje delovne sile, kar prinaša številne probleme.

05. november 2019

Magistrica obramboslovja prejemnica nagrade Društva za Združene narode za Slovenijo

Čestitamo Jeleni Mihič, ki je za svoje magistrsko delo z naslovom Strategije preživetja civilnega prebivalstva v času vojn: primer Afganistan (mentorica doc. dr. Maja Garb) prejela nagrado Društva za Združene narode za Slovenijo.

28. oktober 2019 | FDV

Objavljen članek o (ne)koherentnosti izvajanja sredozemskih politik Evropske unije

Publikacija Društvena Istraživanja je objavila članek izr. prof. dr. Ane Bojinović Fenko (CMO) in Albine Osrečki (Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške), naslovljen 'The (In)Coherence of the EU's Mediterranean Policies: Analysing the Effects on Implementation Succes'. V članku avtorici preverjata, ali je bilo izvajanje sredozemskih politik Evropske unije (EU) neuspešno zaradi nekoherentnosti teh politik. ​

28. oktober 2019 | FDV