Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Začetek gostujočih predavanj na Univerzi v Črni gori

S predavanji izr. prof. dr. Maruše Pušnik pri predmetu Uvod v komunikologijo na Fakulteti za politične vede v Podgorici Katedra za medijske in komunikacijske študije FDV pričenja pedagoško sodelovanje z Univerzo v Črni gori.

04. oktober 2017 | Dogodek, Mednarodno

Informativni dan za mednarodne študente na izmenjavi

V četrtek, 28. septembra 2017, je na FDV potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v zimskem semestru študijskega leta 2017/18 ali za celotno študijsko leto. Več kot 140 novih študentov iz 27 različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih ali meddržavnih sporazumov.

03. oktober 2017 | Dogodek, Mednarodno

Fakulteta za družbene vede je v novo študijsko leto vstopila z novim vodstvom

Na Fakulteti za družbene vede smo danes z jutranjim sprejemom 56. generacije študentk in študentov začeli novo akademsko leto. Na popoldanski slavnostni seji senata je prof. dr. Rado Bohinc predal dekanske insignije in dolžnosti novi dekanji prof. dr. Moniki Kalin Golob.

02. oktober 2017 | Dogodek

Interdisciplinarna skupina študentov pripravila učne vsebine o ciljih trajnostnega razvoja in migracijah

Fakulteta za družbene vede (FDV) Univerze v Ljubljani in platforma SLOGA sta med junijem ter septembrom izvajali projekt »Globalno za lokalno – lokalno za globalno«, katerega namen je krepiti ozaveščenost mladih o trajnostnem razvoju skozi prizmo migracij.

29. september 2017 | Obvestila

FDV Kariernik finalist nagrad POMP

Karierni časopis FDV Kariernik, v katerem smo zbrali študijske izkušnje in karierne poti uspešnih diplomantk in diplomantov FDV, se je uvrstil med finaliste za nagrado POMP v kategoriji za "Najboljši medij javnega sektorja, združenj in neprofitnih organizacij".

29. september 2017 | Obvestila

Sodelovanje članov katedre TKOJ na 4. mednarodni konferenci o družbeni odgovornosti in komuniciranju

Med 21. in 23. septembrom je na Avstrijski akademiji za znanost potekala 4. mednarodna konferenca o družbeni odgovornosti in komuniciranju - CSRCOM 2017. Med soustanovitelji konference sta člana Katedre za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi prof. dr. Klement Podnar in izr. prof. dr. Urša Golob.

29. september 2017 | Dogodek, Mednarodno

Srečanje aktualnega in novega vodstva fakultete

V ponedeljek, 25. septembra 2017, so se na skupnem kolegiju dekana v iztekajočem se mandatnem obdobju srečali aktualni in novi člani vodstva Fakultete za družbene vede.

26. september 2017 | Dogodek

[Nova knjiga] Vloga spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi,

Pri mednarodni založbi Routledge je izšla knjiga Populism and the Web: Communicative Practices of Parties and Movements in Europe, ki sta jo uredili Mojca Pajnik in Birgit Sauer. Knjiga preučuje vlogo spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi.

25. september 2017 | Nova knjiga

Testni dostop do De Gruyter Online

Do 30. novembra 2017 imamo na UL na voljo testni dostop do vira De Gruyter Online. Gre za informacijski vir, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij, ki multisiciplinarno pokrivajo mnoga področja, med drugim tudi politiko, ekonomijo in sociologijo.

22. september 2017 | Obvestila

Uspešna izvedba dogodka Dan spletnega anketiranja 2017

"Dan spletnega anketiranja" (DSA) je dogodek, ki ga Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko organizira že od leta 2012. Vsako leto se dogodka udeleži čez 200 udeležencev. Ciljna publika je tako strokovna javnost kot drugi uporabniki spletnih anket, ki jih zanimajo najsodobnejši dosežki in trendi na področju metodologije spletnih anket.

22. september 2017 | Dogodek